New York – i Sex and the Citys fotspår

Om jag skulle åka till New York så skulle jag definitivt söka upp några av ställena som är med i serien Sex and the City. Jag fullkomligt älskar serien (vem gör inte det…) och har självklart boxen som jag tittar på lite då och då.

Jag skulle absolut gå till Magnolia Bakery i området West Village på hörnan av Blecker Street och West 11th St. för att köpa cupcakes. Butiken är väldigt fint inredd! När jag ändå är i kvartern så skulle jag titta på Carries lägenhet med den berömda trappan. Lägenheten ligger på Perry Street, som ligger mellan Bleeker Street och West 4th St. Även om inte reskassan tillåter något köp så skulle jag nog ändå spana in lyxiga Manolo Blahnik i Midtown på 31 West 54th St.

Om jag inte får nog här så skulle jag även gå en tur i Sex and the Citys fotspår. Screentours säljer vandringar dagligen som varar cirka 3.5 timme och kostar $42. Det finns några olika att välja på!

Under vandringarna så får du t ex se, Scout, baren som Aidan och Steve äger, promenera i Meat Packing District där Samantha bor, titta på galleriet där Charlotte arbetar, besöka Buddakan där Carrie och Big har sin rehearsal dinner mm mm. Turerna utgår från Pulitzer Fountain, västra sidan av 5th Av. mellan 58 & 59th St.  

Om du är sugen på att baka egna cupcakes från Magnolia Bakery så finns det en kokbok att köpa som är utgiven även i Sverige.

2 Responses to New York – i Sex and the Citys fotspår
 1. Anette Svara

  …och snart kommer den i en svensk snygg version med många inspirerande bilder.
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197906735

  • Hallin Svara

   Anette:
   Men så kul. Måste kolla in!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.