New York – Sightseeing

Hanna tipsade om att packa ned ett par sköna skor då det blir mycket promenader i New York. Catharina Roglert från vår resebyrå i Västerås har varit i New York flera gånger och hon tycker verkligen inte att man ska vara rädd att ta tunnelbanan. Det är enkelt och smidigt, man kan köpa dagskort, flerdagarskort eller enkla biljetter. Ett bra tips är att promenera åt ena hållet och ta tunnelbanan tillbaka.

Det finns flera olika sighseeingturer med både båt och buss i New York. Vill man åka buss så har Grey Line mängder av olika turer att välja på. Det är röda dubbeldäckare som också har hop-on-hop-off-bussar som man kan köpa med olika tidsintervaller. Här kan du läsa mer om dessa bussar och dess turer.

Circle Line kör med båt runt Manhattan på flera olika turer. Man kan bl a bara välja södra delen eller varför inte ta en Full Island Cruise och se hur annorlunda Manhattan ser ut på den norra sidan. Turen runt ön tar 3 timmar och kostar $36. Alla båtar går från Pier 83 vid West 42nd street. Läs mer om tider och priser här.

Catharina tycker att om du bara har tid att göra EN sak under din vistelse i New York så ska du välja båtturen till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Som historieintresserad tycker jag dock inte att det finns ett större värde i att stiga av vid Liberty Island/Frihetsgudinnan, utan spana in henne från relingen på båten och ta alla vackar bilder på lagom avstånd, och istället spara entréavgiften till stoppet på Ellis Island. Här finns det ett fantastiskt museum som handlar om alla de hundratusentals invandrande människor som anlände med båt till Amerika från Europa och andra delar av världen, och som alla slussades genom immigrantkontrollen på Ellis Island. Tusentals minnessaker, brev, foton och livsöden kan upplevas inne i museet. Härifrån har man också en fantastisk vy över den klassiska Lower Manhattan Skyline. Färjan till Eliis Island går från Battery Park.

Vill du göra något alldeles extra så kan en helikoptertur över Manhattan vara något. Liberty Helicopters arrangerar turer och priserna ligger från $215 per person för en tur på cirka 20 minuter. Läs mer här.

One Response to New York – Sightseeing
  1. NYC Helicopter Rides Svara

    All helicopter tours are provided by the city’s finest helicopter operator, Helicopter Flight Services and the sightseeing experience is among the best in New York City. Enjoy New York like never before!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.