Island, sagornas ö

Att resa till Island är en dröm för många. Denna sagolika ö med sin otroligt varierande och mycket vackra natur. Glaciärer, gejsrar, vattenfall men också lummig grönska samsas på denna ö som är näst störst i Europa. Ön är cirka 30 mil från norr till söder och 50 mil från väst till öst.

Erica Jernberg på Resia i Malmö reste hit i februari och blev verkligen imponerad av denna ö som bjuder på en mängd sevärdheter. Erica köpte en paketresa där det ingår en rundtur till de största sevärdheterna på Island. Under transfern som ingår i resans pris stannade man till vid Blå Lagunen. Den ligger mitt i lavalandskapet och här och var sticker svarta lavastoder upp ur det turkosblå vattnet. Hit kan man åka året runt, på vintern blir det en extra upplevelse då man kan ligga i vattnet som alltid är mellan 36-39 grader och se all snön runtomkring. Det sägs att vattnet ska ha en speciell effekt mot hudens åldrande.

I utflyktspaketet som kallas Gyllene cirkeln ingår utflykter till vattenfallet Gullfoss, nationalparken Thingvellir och de varma källorna i Geysir. Om man vill finns det fler utflykter att köpa till, bla ridturer med islandshästar.

Erica tycker att Reyjkavik är en mysig trevlig stad som är lättöverskådlig med en ganska liten stadskärna. Det är lätt att hitta i och lätt att hitta i. Längs med den största gatan, Laugavegur, ligger butikerna tätt. Erica lade särskilt märke till att det fanns väldigt mycket bra second handbutiker som var roliga att titta i. Längs med huvudgatan finns sidogator som också kan vara värda att besöka.

Prisläget i Island har sjunkit drastiskt. En weekendresa, som Erica gjorde, kostar mellan 4.500-5.000:- och priserna i landet är något lägre än i Sverige.

Den bästa tiden att åka till Island är vår-sommar-höst.

Kontakta gärna Erica om du har några frågor och vill veta mer om Island.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

One Response to Island, sagornas ö
  1. [...] Blå Lagunen - Island De naturligt varma källorna i Blå Lagunen på Island är ett populärt resmål... blogg.resia.se/2011/03/22/unika-resmal

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.