St. Patrick’s Day i USA

Idag firar mer än 60 miljoner människor över hela världen den irländska traditionen St. Patrick’s Day och klär sig i traditionsenlig grön klädsel. St. Patrick’s Day firas till minne av Irlands skyddshelgon Saint Patrick. Dagen firas med glädje och fest tillsammans med familj och vänner. Många som firar St. Patrick’s Day går parad som är fylld av irländska sånger och dans. Alla är klädda i grönt! 

USA bor många irländare och dagen firas därför på olika håll i landet. I New York firas dagen med den största paraden i världen. Den starar vid 11-tiden och går utmed Fifth Avenue. I Chicago firas dagen genom att färga stadens flod grön. 

Har du varit på plats i USA och sett något av firandet?

Bilder lånade från The Telegraph och Travel and Leisure

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.