Här får du mest sol för pengarna

Efter en lång och kall vinter är man minst sagt sugen på att få sol på kroppen! Efterfrågan på resor i sommar är stor och med tanke på vårt osäkra klimat så är det många som vill solsäkra sommaren och resa iväg.

Alla gäster som reser med Ving på semester får ett kvalitetsformulär vid hemkomst för att betygssätta bland annat sin resa, hotell, resmål och vädret. Totalt är det ca 140 000 resenärer, som reste under sommarperioden 2010, som har svarat på hur vädret under semestern var. Vädret har stor inverkan när resenärerna utvärderar semestern. Ett av skälen till att man reser utomlands är ju självklart för att det är mer solsäkert än här hemma i Sverige och därför ber Ving alla sina resenärer att ge väderbetyg på en skala 0-5.

10-i-topp-lista över det bästa semestervädret sommaren 2010 (genomsnittligt betyget inom parantes)
1. Egypten (4,56)
2. Cypern (4,52)
3. Lesbos (4,48)
4. Antalya/Rhodos (4,45)
5. Samos (4,38)
6. Kreta (4,36)
7. Karpathos (4,33)
8. Gran Canaria (4,30)
9. Parga (4,27)
10. Teneriffa (4,21)

I juli kan Sverige bjuda på ca tio soltimmar per dag, 21 grader i snitt och ett par millimeter nederbörd per dag – om man har tur med vädret! Sverige kan vara underbart på sommaren men jag gillar att säkra upp solen en del av den iallafall!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

One Response to Här får du mest sol för pengarna
  1. [...] är Egypten så populärt? • Solsäkert: Låg förra sommaren högst upp på en 10-i-topp lista över ... blogg.resia.se/2011/07/23/egyptens-nationaldag

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.