Hanna i New York del 3

Hanna har nu kommit hem från New York och delar med sig av sina sista tips och gör en summering av veckan. Det har varit kul att få följa Hanna och igår när jag pratade med henne så var hon helt överväldigad av sitt första besök i den här fantastiska staden.

Hanna berättar;
Jag tycker att som förstagångsresenär till denna stad, är en vecka perfekt. Själv var jag väldigt påverkad av tidsomställningen och det finns så otroligt mycket att se. Sedan vill man ju ha en dag som inte är helt planerad in i minsta detalj och slippa känna stress över att man bara hänger i Central Park eller vad man nu gör. Samtidigt som jag inte hade orkat mer än sju nätter. En vecka är perfekt!

Bra skor är att rekommendera, man går ju överallt och fötterna ömmar på kvällarna.

Nu åkte vi i mars eftersom jag fyllde år men jag tror att april-maj samt oktober-november är bättre tid att åka då det är lite varmare.

Jag hade läst på mycket innan och gör man det så kan man inte räkna med att alla ”ställen” finns där du har läst om dem innan. Hörde någon som sa om New York, att det enda som är beständigt med New York är att staden är obeständig. Det stämmer verkligen! Jag har tre exempel på detta; Vi hade kollat ett café, en jazzklubb och en lite udda prylaffär men ingen av dessa fanns kvar…

Jag tycker att man ska köpa ett tunnelbanekort (vi köpte veckokort för ca 300 kr/pers) som är ruskigt prisvärt med tanke på hur mycket man åker och sedan ta sig runt till de olika stadsdelarna. Williamsburg i Brooklyn kan jag verkligen rekommendera. Lite lugnare tempo, mer ungdomligt och mycket annorlunda, udda butiker och caféer. Här ligger även Brooklyn Brewery där man kan få rundturer på kvällarna och självklart dricka massor av olika sorters öl.

På lördag och söndag är det loppmarknad i Hell´s Kitchen. Den är utomhus och sträcker sig på båda sidor på en gata. Här hittar du kläder, skor, väskor, smycken, böcker o prylar. Inte alltid superbilligt men riktigt fina saker tycker jag. Våra fynd blev en scarf och några gamla krokar.

Vi tackar Hanna för att hon delat mig sig av massor av fina tips!

2 Responses to Hanna i New York del 3
  1. [...] som Hanna berättade så kan det vara knivigt att gå efter tipsen då butiker och andra ställen öppn... blogg.resia.se/2011/03/16/shopping-i-new-york
  2. [...] Hanna tipsade om att packa ned ett par sköna skor då det blir mycket promenader i New York. Catharina ... blogg.resia.se/2011/03/21/sightseeing-i-new-york

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.