Brooklyn – intressant stadsdel i New York

När jag har samlat in fakta om New York så har jag flera gånger hört att det är i Brooklyn det händer! Brooklyn är stadsdelen som tidigare endast var bostäder och industrier. Sedan början på 90-talet har Brooklyn blommat upp, konstnärer och musiker flyttade hit eftersom de tröttnat på de dyra hyrorna på Manhattan. Nu finns här massor av barer, restauranger, underbara butiker och marknader. Du märker direkt att tempot är ett annat än på Manhattan, här är det lugnare men också ”ruffigare”!

I stadsdelen Williamsburg ligger de flesta ställena. Här är trevligt att bara strosa runt eller slinka in på någon av restaurangerna och barerna som ligger tätt. När det gäller shopping så ligger de flesta butiker på Bedford Avenue. Här hittar du även second hand- och antikvitetsaffärer.

Ett besök på Brooklyn Brewery på 79 North 11th Street är rekommenderas. Här kan du gå på gratis rundtur och smaka på öl, läs här för öppettider. Är du i Brooklyn på en lördag eller söndag måste du gå på marknad, det finns flera olika, läs mer här för adresser .

Det går bra att åka tunnelbana till Brooklyn, tar bara några minuter från Manhattan. En av vägarna måste absolut tas via Brooklyn Bridge, läs mer här.

I Williamsburg bor också chassiderna, de ultraortodoxa judarna som känns igen på sina svarta rockar, långa skägg och långa lockar vid tinningarna. De lever helt isolerade från sin omgivning, TV, film och tidningar är förbjudna. De har byggt upp ett helt eget samhälle med egen ambulans, affärer, tidningar, skolor och lokaltrafik i . Kvinnorna måste bära långa kläder i dova färger samt bära peruk.  Nina Solomin har skrivit en bok om chassiderna, Ok, amen. Jag har läst den och den är riktigt intressant och läsvärd. Bör absolut läsas om du är på väg till New York och Williamsburg.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.