Hanna i New York del 2

Hanna som arbetar på Resia i Borås befinner sig i New York. För några dagar sedan kom första rapporten och här kommer den andra.

Hanna tipsar nu om ett restauran i Greenwich Village för den kräsne uteätaren, Blue Hill. Här kostar en huvudrätt runt 35 dollar och temat är ekologisk gourmetmat. Blue Hill är ingen restaurang du ”går förbi” eftersom den ligger en trappa ner på en tvärgata från 6th Av. Här måste du boka bord.

Hanna tipsar också om Spice Market Restaurant i Meatpacking district. Vi skrev om restaurangen i inlägget om restauranger i New York och Hanna kan intyga att restaurangen tar thaimaten till en helt ny nivå. Maten är exotisk, asiatisk thaimat med en extra twist och har satt asiatisk streetfood pa kartan i New York.

Känner man för att gå vidare efter besöket pa Spice Market Restaurant kan man gå runt hörnet till Ajna Bar. Här är inredningen och atmosfären liksom drinkarna  en upplevelse. Det går självklart att äta även här och då är det sushi som rekommenderas. Här är öppet fram till kl. 4 pa morgonen för den som orkar.

För den som vill upptäcka Meatpacking District under dagtid, kan ta en promenad över gatorna på High Line, som tipsades om i inlägget om gratis i New York. Turen startar och slutar i Meatpacking District och går norrut.

Man behöver inte vara ett jazzfan för att besöka en jazzklubb i New York. Staden har många klubbar att erbjuda och en av de mer kända, är Dizzy’s Club Coca Cola som är en del av Jazz At Lincoln Center. Klubben ligger vid Columbus Circle och har en fin utsikt över staden. Varje kväll är det två sittningar, första kl 19.30, andra kl. 21.30. När vi var där sjöng Ann Hampton Callaway.

Kvällen avslutades efter jazzmusik och drinkar med att min pojkvän blir utskalld i ösregnet av en upprörd Alec Baldwin. Han trodde att vi skulle ta hans taxi. En helt vanlig kväll i New York!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.