Reseminnen

När man reser så har man ofta mängder av upplevelser som lever kvar lång tid efter det att man kommit hem.

Ett av mitt absolut mest starkaste reseminne är från en studieresa till Mexico. Vi var åtta personer från Skandinavien som skulle se årets nästa nyhet, Cancun. Innan vi landade i Mexico hade vi haft ett fullspäckat schema i Florida och fått sett en hel del. I Mexico fortsatte resan med massor av hotellvisningar och utflykter. Med andra ord så var det ett ganska utmattad gäng som nu skulle åka på en segelutflykt till ön, Isla Mujeres. Vi åkte för motor ut till ön, färden tog cirka en timme. Väl framme så plockades snorklar och cyklop upp från ruffen. Det var en fantastisk upplevelse att bara få simma runt och vara en del av livet under vattnet i ett av världens mest vackraste snorkelställen. Vi bjöds på en underbar lunch på en idyllisk strandbar. På hemvägen halades seglen upp och allt blev tyst och stilla. Vi slog oss ner på bänkar i båten och skepparen öppnade upp en lucka ner till kölen. Där halades iskall öl och cola upp. Vi njöt i fulla drag!  Då kom nästa överraskning. Skepparen försvann ner i ruffen. en kort stund därefter, på hög volym, spelades Vivaldis fyra årstider! Trodde knappt det var sant och vi fick nypa oss i armen för att förstå hur bra vi hade det.

Väl hemma igen köpte jag direkt en CD med Vivaldis fyra årstider för att framkalla minnet igen. Det lyckades inte helt…men minnet har jag alltid med mig!

Hur är det med er? Har ni starka reseminnen som ni aldrig kommer att glömma?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.