Apollo först med hotell för HBT-gäster

Nu har Apollo lanserat ett koncept för ”gay-resor”. I en specialbroschyr med ett regnbågsfärgat hjärta som symbol samlas hotell som särskilt vänder sig till enbart män samt en rad hotell som karaktäriserar sig själva som gayvänliga. Broschyren kommer att lanseras i slutet av mars och hotellen kommer att ha en symbol som är märkt, Gay Friendly. De etiketteras på samma sätt som man gör med  t ex hotell som är barnvänliga.

Frågan är varför det i dag behövs sådana resor?
Apollo svarar att i många av de länder vi reser till är det av kulturella skäl inte en självklarhet att till exempel två gifta kvinnor med barn behandlas på samma sätt som en heterosexuell familj. Därför har Apollo genom ett nära samarbete med ett antal hotell  säkerställt att HBT-gäster får ett bra bemötande samt att få en möjlighet att träffa andra HBT-personer från övriga världen.

Katalogen kommer att innehålla 11 hotell i sommar, och 16 nästa vinter. En del av dessa vänder sig enbart till män, medan de andra är hotell som själva medvetet söker en gaypublik. Resorna startar till sommaren och omfattar i första hand resmål som Apollo redan har i sitt ordinarie utbud.

Apollo säger att de vill understryka att de ordinarie hotell har en modern attityd till HBT-gäster. Det här är bara ett sätt att säkerställa och anpassa hotellutbudet för dessa. 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.