Hanna i New York del 1

Just nu befinner sig Hanna Andreasson (f.d. anställd)Resia i Borås i New York. Hon har lovat att försöka att rapportera under sin vistelse. Idag fick jag första mailet!

New York, vilken stad! Tror knappt att det är sant att jag är här!

Igår kväll var vi på The Comedy Cellar i Greenwich Village. Adressen ar 117 MacDougal St. Liten, intim bar med god stämning. Det går bra att boka till varje kväll i veckan och bör göras om man vill få plats. Detta var så kul! Stand up comedians med hög klass som har gästat t ex Letterman. En sittning är två timmar och kostar 12 dollar men då måste man köpa minst två drycker. Det går att äta en enklare barmeny men det skulle jag inte rekommendera. Ät i stället i Greenwich Village som är ett mysigt restaurangområde som har många bra ställen i närheten man kan äta på istället. Vi försökte komma in och äta på The Spotted Pig utan att ha bokat, men det var lönlöst! Vi hade hört talas om deras fantastiska ”Spotted Pig burger” som är en lyxig hamburgare med roquefortost och hembakt bröd.

Jag återkommer med mer tips! Här är så otroligt mycket att se!

13 Responses to Hanna i New York del 1
 1. joakim Svara

  Hej! Var i new york förra veckan med min fru o ett par kompisar.Helt sjuk stad att vara i skall spara pengar o åka dit igen så fort vi kan.Skall bli kul att följa din blogg!

  • Hallin Svara

   Joakim:
   Vad härligt det låter! Om du har följt med i början av New York-inläggen så kanske du såg att jag var där i mitten av 80-talet… Visserligen rätt så mycket men på tok för längesedan!! Har du några bra tips som du tog med dig hem så hör gärna av dig så kan jag blogga om dessa!

   • joakim Svara

    hej igen. Gå på hockey eller basket i msg kul upplevelse. publiken är mer intresserade av att äta o dricka än se på vad som händer på plan! Vi var på green day musicalen ochså tycker man om deras musik så kommer man gilla detta.
    Mat gillar man ribs så ät det så gott!

    • Hallin Svara

     Joakim:
     TACK snälla för dina tips. Jag tar med dessa i ett inlägg. New York är härligt!

 2. Gasken Svara

  Vill passa på att gratta Hanna som idag fyller 30 år!
  Undra vad hon hittar på i New York när hon fyller år.

  • Hallin Svara

   Gasken:
   Inte viste jag att Hanna fyllde år. Vilken överraskning! Måste genast gratta!

 3. Lena Andersson Svara

  Jag älskar NY och tänkte överaska mina tonårpojkar 15 och 17 med en resa dit under nyårshelgen. Nu funderar jag på vad man hittar på för roligt på nyårsafton i NY. Har du några förslag?
  Lena

  • Hallin Svara

   Lena:
   Vilken härlig överraskning!
   Jag tog hjälp av vår USA-expert, Erica Jernberg som arbetar på Resia Malmö.
   Erica tipsar om att boka bord på någon restaurang, det är flera som har nyårsfirande berättar Erica. I New York vid 12-slaget så är det på Times Square det händer. Prick kl. 12 så är det ”The big drop” som är en slags stor ”ljusboll” som man har nedräkning för och som landar precis vid 12-slaget. På Times Square brukar det även vara mycket andra festligheter och band som spelar. Dock är det mycket folk, så var ute i god tid. I New York brukar det inte vara mycket fyrverkier vilket kan kännas säkert då det är så mycket folk. Hoppas ni får en härlig resa till fantasiska New York.

 4. [...] som arbetar på Resia i Borås befinner sig i New York. För några dagar sedan kom första rapporten oc... blogg.resia.se/2011/03/12/hanna-i-new-york-del-2
 5. joakim Svara

  Hanna nu får du allt skriva lite!

  • Hallin Svara

   Joakim:
   Snart kommer en tredje rapport! Väntar bara på lite bilder!

 6. Lena Svara

  Tack för tips, jag bor i Malmö så jag går nog ner och pratar med Erica.
  Lena

  • Hallin Svara

   Lena:
   Vad kul med en resa till New York! Erica är vår USA-specialist så jag är säker på att hon kan hjälpa dig!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.