Bila i Europa

Det är många som väljer att åka med egen bil ut i Europa på semestern. Många uppskattar att ta sig till semestermålet på egen hand i stället för att flyga. Framförallt uppskattas friheten att göra som man vill. Själv har jag tyvärr aldrig bilat trots att det stått på önskelistan länge. Kan tänka mig att man får se så otroligt mycket mer än om man tar flyget direkt till sin semesterdestination.

Jag var nyfiken att höra mer och få ett och annat tips. Jag kontaktade därför Helen Långdal som arbetar på Sembo som är specialister på bilsemestrar.

Varför tycker du att man ska ta bilen på semestern?
Framförallt för frihetskänslan och att kunna lägga upp resan som man vill. Resan börjar redan när man lämnar hemmet!

Vad tycker du att man ska tänka på innan man reser?
Resan börjar långt innan man ger sig iväg. Planera färdvägen och vad det finns att se på vägen. Involvera hela familjen så att alla blir nöjda. I Günsburg i södra Tyskland finns t ex ett Legoland man kan besöka. Istället för de traditionella rastplasterna kan man istället stanna vid ett av alla slott och borgar som finns utefter vägen. En annat tips är att ta vägen genom Brennerpasset på antingen ner- eller hemresan om man ska ner till t ex Italien eller Kroatien. Det är en underbar väg med fantastiska omgivningar. Det viktiga är att göra hela resan till ett äventyr!

Är det enkelt att hitta hotell längs med vägen?
Det går bra att hitta hotell men ofta måste man vara ute i god tid och det kan kännas stressande när tiden tickar iväg. Mitt råd är att boka hotellen redan hemifrån för att vara säker på att få plats. Det gör också att man inte behöver ha så bråttom iväg om hittat en rolig avstickare!

Har du några andra tips till de som tänkt ta bilen?
Kanske att ta en eller par dagar extra och dra ner på tempot så att du kan upptäcka mycket på vägen. Dessutom är det inte dumt om man stannar till på en härlig vingård att få med sig några flaskor hem!

Läs gärna våra tips om att resa med barn där det finns en del förslag för bilresan!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.