Safari i Afrika med Jambo Tours

Jambo Tours har arrangerat resor till Afrika i drygt 35 år. När jag var på resemässa i Borås så fick jag en pratstund (samt gröna godisgrodor) med Tobias Denter Örnrud som arbetar på Jambo Tours. Jag passade på att ställa några frågor.

Många undrar om de ska välja Tanzania eller Kenya när de ska åka på safari, vilket rekommenderar du?
Safarimässigt är de lika bra. Det är lite kortare avstånd mellan parkerna i Kenya men det är ett bättre vägnät i Tanzania. I Kenya har vi fler safaris att välja på bl a familjesafari där barn kan följa med. Safarin i Kenya kan man kombinera med en vecka i Zanzibar som brukar vara populärt. Annars så brukar det gå lite i mode åt det ena eller andra och vad som för tillfället är populärt.

Vilken är er mest populära resa?
Vi har många resor som är populära. Men mest populär är nog Stora Sydafrikaresan på totalt 17 dagar. Sydafrika är ett land som bjuder på fantastiska kontraster.

Vad har ni för nyheter inför 2011?
En nyhet är att kombinera Kenya med Uganda. Safarin är en campingsafari där man bor i tält. Efter Kenya går resan går vidare med safaritruck till gorillorna i Uganda.  En annan nyhet är en rundresa i Namibia som är ett spännande land. Vi har så otroligt mycket mer än Afrika i vårt program och där kan vi bl a erbjuda två olika nyheter till Kuba.

Vilket är ert mest prisvärda resmål?
I Malaysia och Vietnam tycker jag att man får mycket upplevelse för pengarna.

Vilket är ditt favoritresmål?
Australien! Det är lagom mycket turister, varierande kultur och bra infrastruktur. Det är lätt att ta sig runt, mycket att titta på och alltid vänliga människor.

Jag har hört att ni klimatkompenserar alla resor. Hur fungerar det?
Vi började med detta 2009 och 2010 fick vi en utmärkelse för bästa miljöinitiativ i branschen. Vi gör detta i två syften, resenärernas koldioxidutsläpp från transporterna ska kompenseras genom plantering av träd samtidigt som trädplanteringen hjälper framför allt kvinnor på Kenyas landsbygd till utbildning, ökad jämlikhet och nya möjligheter till försörjning.  Trädplanteringen genomförs av  organisationen Green Belt Movement vars grundare, Wangari Maathai, fick Nobels fredspris 2004. Vi räknar med att våra resenärer varje år har bidragit med planteringen upp till 100.000 träd. På biljetten man får hem så står det hur många träd som planterats för just din resa. Många kunder hör av sig till oss för att betala mer så att fler träd kan planteras!

Har du något personligt tips för resenärer?
Ibland kan det finnas en fördom om att man skulle blir mer sjuk på resor långt bort. Detta tycker jag inte stämmer men jag råder alla att använda handsprit. När man bokar sin resa med oss så får man en flaska. Använd den!

Att åka på safari i Afrika är en drömresa för mig. Alla kollegor som har varit iväg kommer tillbaka och säger samma sak. Det här var mitt livs bästa upplevelse. Jag tror jag ska öppna ett sparkonto som bara ska vara för en resa till Afrika! Har du varit där? Håller du med? Var det ditt livs bästa upplevelse?

2 Responses to Safari i Afrika med Jambo Tours
  1. sandell monika Svara

    Vi söker en resa till Victoria Falls!Och rundresa isafari närliggande länder,minimum 15 dagar.
    Hälsningar Monika

    • Hallin Svara

      Monika Sandell: Vad spännande! Jambo Tours erbjuder bl a Viktoriafallen på följande resor i olika prisklasser (cirkapris inom parentes); Botwsana Explorer (46.000:-, Den sista vildmarken (39-55.000:-) eller Botwsana safari (28000:-). Man kan också kombinera sin resa till Botswana med ett tilläggsarrangemang med Safari Lodge och Viktoriafallen. Vår säljare Linda Jadinge på Resia i Piteå vet mer; 0911-55 90 00.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.