Res i Harry Potters fotspår

Ingen som har sett Harry Potter-filmerna kan låta bli att förundras över alla fantastiska miljöer. Scenerna är inspelade på många platser i Storbrittanien. I London kan man gå på guidade turer på platsen där Harry anskaffar sina trolldomsböcker, Diagon Alley, och självklart den berömda plattformen 9¾ på Kings Cross Station. Läs mer här där det för övrigt finns många fler vandringar från andra kända filmer.

I Leavesden Studios i Hertfordshire, 3 mil nordost om London, är de flesta scenerna i Harry Potter-filmerna inspelade. Här kommer Warner Bros att öppna ett museum med rekvisita från filmerna ochvisa rum som använts vid inspelningarna. Datum för öppning och vad museumet mer kommer att innehålla är ännu inte klart. Mer info så fort jag får höra mer!

Däremot så öppnade Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida förra året. Det är en enormt påkostad park med allt från Harry Potter-filmerna du kan drömma om. Du kan åka Hogwarts Expressen, se Hogwarts-slottet (bild nedan) och möta karaktärer från filmerna. Det finns massor av Harry Potter-prylar att köpa till och med chokladgrodorna, Bertie Botts bönor och pumpajuice. Självklart kan du även köpa ditt alldeles egna trollspö. Här finns också ett antal åkattraktioner.

När det kommer till sådant här så blir jag barnsligt förtjust. Jag minns när jag läste böckerna för mina killar när de var yngre. Det var ett nöje för oss alla tre!

Box Office erbjuder i sammanbete med Resia biljetter till Harry Potter museumet i London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.