New York – Restauranger

Det finns ett enormt utbud av restauranger i New York med mat från världens alla hörn och det är inte svårt att hitta ställen att äta på. Generellt kan man säga att många stora restauranger ligger i Midtown medan de lite mindre och mysigare ställena ligger i Soho och West Village. Little Italy är italienska stadsdelen med god mat! Mysigt är också att åka ner till Pier16/17 och sätta sig och ta en drink. Några av våra säljare som har varit i New York flera gånger tipsar här om sina favoriter. Alla lilamarkerade restaurangnamn är länkningar så att du kan klicka dig vidare för att läsa mer.

Erica Jernberg på Resia i Malmö tipsar om The Place som ligger i Greenwich Village och är en mysig och trevlig restaurang med god mat och bra recensioner. Balthazar är en fransktinspirerad bistro som ligger i Soho, med både restaurang och klubb.

Jenny Bucht på vår resebyrå i Umeå rekommenderar Spice Market, som är Jean Georges nya ställe i meat packing district. Mycket bra asiatisk mat, stor, häftig och cool inredning. Rodeo Bar & grill är en ungdomlig mexikansk restaurang med billig mat och öl. För under 10 dollar får du en New York steak. På de japanska restaurangerna finns stor variation av sushi, seafood och krabba, som också är ett bra alternativ på god mat. En bra sushirestaurang är Sushi Samba. Olive Garden är en populär restaurang i Little Italy som måste förbokas. 

Catharina Roglert på Resia i Västerås tipsar om lite lyxigare restauranger där du bör boka bord i förväg. WD-50 vann New Yorks bästa nya restaurang för ett par år sedan. Mycket speciell ”experimentell” matlagning, en upplevelse. Vid Time Warner Center vid de nya ”tornen” vid central Parks västsida ligger massor av bra och lite lyxigare restauranger. Nobu  (se bild nedan) är kändiskocken Nobu Matsuhisa och Robert de Niros första ställe i Tribecca. Designat av David Rockwell. På lyxiga Daniel äter du en avsmakningsmeny från kända kocken Daniel Bouluds. Priserna är höga men maten är fantastisk. Till sist ett tips på en Diner som finns överallt i USA. På 7A äter du grymma California Burger.

One Response to New York – Restauranger
  1. [...] också om Spice Market Restaurant i Meatpacking district. Vi skrev om restaurangen i inlägget om resta... blogg.resia.se/2011/03/12/hanna-i-new-york-del-2

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.