Bulgarien

Idag är det Bulgariens nationaldag och jag tänkte därför titta lite närmare på de populära turistortena vid svarta havskusten. I år har det hamnat på 5:e plats över sommarens mest bokade resmål. Jag frågade några av våra säljare om vad det är som gör Bulgarien populärt.

Ingrid Gustafsson (f.d. anställd) på vår butik i Strängnäs berättar att Bulgarien är det resmål står sig bäst emot svenska kronan. På både mat och dryck är det låga priser på. Det finns även mycket att shoppa till låga priser. Albena är en ren turistort med en 6 km lång och härlig sandstrand. Fina lummiga, grönområden. Mycket barnvänligt. Huvudgatan stängs av för trafik på kvällarna! Balchik är min favorit, genuin bebyggelse, lokal atmosfär men har inget uteliv. I Golden Sands, som är en större ort än Albena  finns det gott om uteliv och en 4 km långgrund strand. Här trivs ungdomarna bäst. För den som vill uppleva mer på sin resa till Bulgarien kan jag tipsa om Temaresors spännande vandringsresa i Rhodopibergen. Bergen som sträcker sig längs med gränsen mot Grekland. Ängar, jättegranar, kalkberg, grottor och raviner. Så vackert! Ett tips kan vara att köpa med sig vin hem, Bulgarien är känt för sina viner!

Linda Jadinge (f.d. anställd)Resia i Piteå tycker att Sunny Beach har en fantastiskt strand, det är ett hektiskt nöjesliv och passar ungdomar bäst. Det är också den orten med lägst priser i Bulgarien. Nessebar 8se bilden nedan), som ligger 5 km söder om Sunny Beach är en otroligt mysig medeltida stad med kullerstensbelagda gator i gamla stan. Golden Sands är den andra stora orten i Bulgarien. Det här passar även för barnfamiljer då det finns en lång härlig långgrund strand. Det var min favorit i Bulgarien.

Säsongen i Bulgarien är relativt kort. bästa tiden att åka är under juni-augusti.

One Response to Bulgarien
  1. Bulgarien Svara

    Bulgarien ser ut att vara ett spännande resemål!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.