Tävla och vinn en resväska från Titan och bok om New York

Nästa månads stad som vi kommer att presentera är New York. 49 miljoner besökare under 2010 kan inte ha fel! Detta är en av världens mest intressanta städer! Vi kommer att presentera mängder av tips, så håll utkik under hela mars. Här till höger i bloggen så kan du prenumerera på inläggen så att du inte missar något!

Vi tänkte börja med en tävling där du har möjlighet att vinna följande:
1:a pris: En svart resväska från Titan, modell Xenon Plus
2:a pris: En fantastisk bok på 600 sidor om New York – New York: Portrait of a city av Reuel Golden
.

Hair, Wall Street, Sex in the City, King Kong, Spanarna på Hill Street och I am Legend är alla filmer och TV-serier som utspelar sig i New York. Nu undrar vi vilken TV-serie eller film som utspelar sig i New York som är din favorit och varför?

Lämna en ditt svar med en kommentar här nedan senast torsdag 3 mars. Dela gärna med dig av tävlingen på Facebook och Twitter. Vinnarna presenteras här i bloggen samt med ett mail.

Tävlingen är avslutad!

85 Responses to Tävla och vinn en resväska från Titan och bok om New York
 1. Marie Svara

  Åh, jag får lite nostalgivarning när jag läser listan över filmer och serier och jag tänker INTE säga Sex and the city. Jag bara måste säga Spanarna på Hill Street. Det är stor nostalgi från barndomen att höra ”lets be careful outthere”. Jag vill nog inte se den igen av risk för att tycka den är alltför ”out of date”. Men min favorit får alltså bli Spanarna…

  New York som månadens stad. Kul! Vi var där hela familjen på höstlovet. Härliga minnen!

 2. Malin Svara

  Jag måste nog säga att min favorit är Seinfeld – det är min favoritserie ändå, den serien gör mig alltid glad när jag är deppig och humorn är så enkel men samtidigt så rolig! Men den är ju lite fuskig eftersom att den bara utspelar sig i New York och egentligen är inspelad i Los Angeles. Hur som haver är den BÄST!

  Vad bra att ni ska presentera New York just nu för jag och min sambo ska åka dit i slutet av mars nämligen. Egentligen skulle vi ha åkt över nyår, men vårt resa blev inställd pga snöstormen som var där då.

 3. Jan Riise Svara

  New York City – staden man känner att man kommer hem till redan första gången; alla platser och vyer från filmer och serier blir liksom kära återseenden. Favoritserie? Seinfeld, utan tvekan, som på ett genialt sätt förmedlar vardagskänslan av staden. Film? Taxi Driver, kanske, eller Die Hard…. Tips från senaste besöket: The Highline, en park tio meter ovanför gatubruset – se http://myllaochjag.blogspot.com/2011/02/ny-highline-gastblogg-fran-manhattan.html. Och så förstås Joe’s Shanghai på Pell St, bästa soup dumplings utanför Shanghai. Det som finns i världen, finns i New York.

 4. johanna lundgren Svara

  I Love the big apple. Min syster bor i New york så det blir att man åker över så ofta man kan och har råd. Jag håller just nu på och tittat på alla avsnitt av Sex in the city och jag känner igen många ställen som gänget håller till på. Det är min f avorit serie och jag kan titta på den om och om igen. Man får en bit av hela världen i new york.

 5. Matti Koskiniemi Svara

  Min favorit är så klart, I am Legend. Tack vara Will Smith

 6. Madeleine Andersson Svara

  Jag skulle nog sägar filmen ”Pride & Glory” som jag kommer på såhär utan att tänka efter =) Framför allt är det en riktigt bra film och det filmas endel ute i new york. Tv-serierna brukar oftas hålla sig till inomhusscener tycker jag. Jag har alltid velat till Nwe York och det skulle vara kul att resa med en Titanväska =)

 7. Jenny-Ann Nilsson Svara

  Jag måste bara säga Sex and the City! Jag fullständigt älskar den serien och gillar även filmerna. Det är lätt att identifiera sig med tjejerna på olika sätt. Man får en härlig insyn i Manhattans puls.

 8. Veronica Svara

  En av de klart bästa musikalfilmerna jag minns är Milos Formans ”Hair” från 1979! Musiken är otroligt bra, och man blir även glad av att se de olika personligheterna i filmen. Själva urmusikalen spelades ju under lång tid på Brodway i New York, som jag själv ännu inte haft möjlighet att resa till. Men en dag kanske…

 9. Anneli Svara

  Woody Allens alla filmer om New York, han kan verkligen skildra staden från olika vinklar, men alltid kärleksfullt. Vilken ska man välja utav alla dessa fantastiska filmer… Jag tror att det blir Manhattan murder mystery.

 10. Ann-Marie Kling Svara

  Djävulen Bär Prada! En underbar film, man skrattar och gråter. ”Djävulen” själv är underbar! Filmen visar underbara bilder från den älskade staden New York och om livet där. Ja, Djävulen Bär Prada får det bli!! – New York! Yes!! Staden nummer ett!

 11. Lena Svara

  Sex and the city – självklart! Lättsam, rolig, flärd och glamour och en liten smula vardagsproblem. Underbar serie och film som tar en runt på Manhattans barer, resturanger och uteliv.

 12. Cecilia Sundström Svara

  Skulle inte kunna svara något annat än Im Legend på filmfrågan. En fantastisk film som har allt, precis som NY!!!

  Det tog lång tid innan min sambo kunde övertala mig om att just NY en stad som faktiskt har precis allt. Han har aldrig varit där men överallt pratar alla så gott om denna stad. Så efter mycket tjat och insperation från filmer, internet och framför allt från Resia så bär det nu i början av maj iväg mot staden som aldrig sover.

  Ja, jag har blivit övertalad och jag har nog faktiskt trots allt insett att jag inte KAN bli besviken. Nu är vi fyllda av spänning och förväntan. Nej, det finns inte en chans att 49 miljoner kan ha fel!!

 13. Albin Svara

  Min favorit är TV-serien How I Met Your Mother som är en mycket rolig serie som handlar om några unga vuxna som bor i New York och gör en massa roliga saker tillsammans.

 14. Anja Lennartsson Svara

  ”Kojak” från barndomen. Han fick ju alltid ha klubba i munnen, oj så svundsjuka min bror och jag var.

 15. Monica Svara

  Som jag ser det finns det ett självklart svar på denna fråga: ”Sex and the City”.. Den har allt; miljöskildringar, mänskliga relationer (både kärlek och vänskap) humor och spänning kryddat med lyx. En gång ska jag åka dit…eller två eller tre..

 16. Anna Carin Schönberg Svara

  Filmen ”Ensam hemma”… leksaksaffären som jag trodde fanns i verkligheten och letade efter när jag var där.
  Underbara Central Park som är större än vad man tror.
  Lyxhotellet som killen tog in på… vi var bara i foajen men Wow. I love NY.

 17. Henrik Svara

  Jag gillar CSI NY! Det är den bästa CSI varianten!

 18. Gunnel Cronqvist Svara

  Firade min mans 50-årsdag i NY för två år sedan. Fick tips av en vän att se Angels in America innan resan. Först efter att jag varit där insåg jag att den serien förmedlade mycket av känslan av staden. I höst bär det av igen och eftersom jag köpte hela serien på DVD ska jag se om den innan och riktigt känna in…….Tänk om jag fick byta ut min gamla resväska!!!

 19. Ann Svara

  Filmen ”Kärleken checkar in”
  är lite som ”Pretty woman” en annan favorit.
  Känns så typiskt NY med
  lyxhotellen intill Central Park på övre Manhattan.
  Där jobbar alltid några goa gubbar i lobbyn.
  Kul att man här får följa med bakom kuliserna.

 20. Ingel Sjögren Svara

  CSI in NewYork är en av favoriter, gillar deckare, de vistas överallt i NewYork som är en jätte stad. Just nu är min son och hans sambo där i fem dagar så de har det hektiskt för att hinna se så mycket som möjligt, de skulle även jogga i Central Park.

 21. marianne karlsson Svara

  Jag bara älskar CSI, jag har nog sett alla avsnitt tror jag, skulle gärna åka dit och få se var det har spelats in och åka runt på dessa platser även få se studion.

 22. Eva Svara

  En av mina favoritfilmer, som dessutom är förknippad med New York är Mångalen.
  En underbar film, med flera ljuvliga karaktärer.
  Och allt kretsar kring fullmånen som lyser över Manhattan.

 23. Peter Wallin Svara

  Gillar How I met your Mother skarpt, för min del känns den äkta NYC.

 24. mats jatko Svara

  french connection naturligtvis, om så bara för biljakten.

 25. Emely Svara

  Min absoluta favoritserie som utspelar sig i New York är utan tvekan VÄNNER! Har själv aldrig varit i NY men varje gång jag ser ett avsnitt blir jag sugen på att åka dit. Tänk att få dricka en cappuccino på ett lika mysigt kafé som de 6 vännerna brukar hänga på. Att jag identifierar mig själv med varje karaktär gör att jag har följt serien från allra första början till slut. Friends, you will always be there for me!

 26. Annicka Olausson Svara

  ”HAIR”, en av de filmer som man aldrig glömmer ! Skratt, tårar, glädje, underbar musik !
  ”Annie Hall” är inte så dum den heller …
  Flyga till NYC med en sådan cool väska och shoppa loss, muuumms !

 27. Tina Svara

  ”Susan, var är du?” – För att jag bara älskar Madonna.

 28. Åsa H Svara

  Vänner så klart !
  Har alla glömt den mest omtalade serien för bara några få år sedan ???

 29. Ingela Karlsson Svara

  Djävulen bär Prada, underbar film med fina scener från NY. Och naturligtvis Meryl, har den tjejen gjort EN dålig film? har precis, efter 40 års tjat, övertygat min man om att vi skall åka till NY i september!

 30. Eva-Marie Svensson Svara

  Såklart Hill Street Blues!!
  Sa alltid till barnen, när de var små, att ”be careful out there”

 31. Margareta Robertsson Svara

  Vänner! Kan man se om och om igen och skratta lika mycket varenda gång. Skall till NY i vår. Min brorsdotter som är aupair i NY skall guida oss och vi skall springa Tjejmilen där.

 32. Wille Svara

  Favoriten är MAD MEN.
  Denna kultserie som utspelar sig på en reklambyrå i sextiotalets New York. Väldigt snygga tidstypiska skildringar av kläder, design och bilar, för att inte tala om en förlegad kvinnosyn.
  Man får följa de som arbetar på reklambyrån Sterling Cooper på Madison Avenue både på jobbet och i deras familjeliv och hela tiden genomsyras atmosfären av kallt krig, rymdkapplöpning och Kennedy.

 33. Wille Svara

  Favoriten är MAD MEN.
  Denna kultserie som utspelar sig på en reklambyrå i sextiotalets New York. Väldigt snygga tidstypiska skildringar av kläder, design och bilar.
  Man får följa de som arbetar på reklambyrån Sterling Cooper på Madison Avenue både på jobbet och i deras familjeliv och hela tiden genomsyras atmosfären av kallt krig, rymdkapplöpning och Kennedy.

 34. Per Svara

  Vänner är ju bästa serien, alla tider. Seinfeld speglar New York på ett mycket bättre sätt och väger man in det så måste jag nog trots allt, även jag säga… Sex and the City som bara får en att vilja resa till New York och suga i sig av den fantastiska atmosfär som New York har.

 35. Sara Roslund Svara

  Listan på serier o film är kanon. Men jag har en favorit utanför denna, filmen I love New York! Jag älskar att det är små historier av olika delar av min favoriserad! Man får ta del av så mycket och se staden! Och titeln passar ju så bra in på mina känslor I love New York!

 36. christina lövberg Svara

  CSI NY är den bästa serie jag vet. den är spännande och intressanta fall och vackra new york miljöer.
  Dessa fantastiska byggnader dit skulle jag vilja åka till,

 37. Sara Svara

  Det är faktiskt tack vare Sex and the city som jag har valt att åka till New York nu i mars! Jag fullkomligt avgudar den serien, filmerna är också helt sjukt bra! Dom har verkligen allt, och det är så verklighetstroget! Jag gillar när det handlar om saker som händer i vardagen, de är som de är, de pratar om relevanta saker och de gör det på ett sjuhelsikes bra sätt! Jag är säker på att alla tjejer kan säga att de liknar miranda, charlotte, samantha eller carrie, på ett bra sätt! Och att den utspelar sig i New York gör ju inte saken sämre, de visar mycket om staden, hur den är att bo i, hur människorna är, varför dom vill bo där och varför dom längtar tillbaka när dom reser någonstans.
  Grymt bra serie, och grymt bra filmer, jag längtar tills den 3e kommer ut!!

 38. Henrik Hansen Svara

  Vänner är helt klart den bästa serien/sitcom som utspelar sig i NY. Jah har äldrig varit i NY, men den gången jag åker dit, skall jag också beksöka ställena vänner spelades in på. Typ: stadsdelen Greenwich Village, kaféet Central Perk, Bloomingdales och då skulle det vara kanon att få åka dit med en väska från titan.

 39. Jannice Svara

  Sex and the city, gillar den serien. Det är så avkopplande att följa deras historier och komma bort från vardagen en stund 🙂
  Boken New York verkar vara jätte intressant. Älskar att resa och bekanta sig med nya ställen. Ha en god fortsättning på den kalla vintern.

 40. Anne Svara

  Min favoritserie är Sex and the city. Den speglar ett liv som är så långt borta från mitt eget liv (småbarnförälder som bor ute på landet). Dessutom är den rolig och underhållande.

 41. Bosse Thornberg Svara

  Filmen ”Gloria” av John Cassavetes inleds med en skön lång panorering längs Manhattan i gryningen när alla höghusens tända fönster bleks och himlen blir gul. En intensiv och känsloladdad film som i och för sig visar den sida av NY som man inte vill åka till.

  (Hill street blues är DEN bästa amerikanska serien nånsin. Jag har förstås tyckt att det såg ut som om den utspelade sig i Chicago. En sökning på Wikipedia ger att;
  ”Hill Street Blues is a US serial police drama … Chronicling the lives of the staff of a single police precinct in an unnamed American city”
  och fortsätter;
  ”Although filmed in Los Angeles (both on location and at CBS Studio Center in Studio City), the series is set in a generic unnamed inner-city location with a feel of a US urban center such as Detroit or Chicago.”

  Därför kan jag inte rösta på en sån slamkrypare. Synd! Men vem skulle inte önska sig en sån omtänksam chef som chief Furillo?)

 42. Eva Svara

  Sömnlös Seattle, heter filmen. Men den har ett sånt underbart avsnitt i New York, och the Chrysler Building.

 43. Alice Wallhoff Svara

  När jag ser Sex & City serien för tionde gången på TV för att leva med i deras New York är det något jag aldrig tröttnar på. Jo, jag har hela DVD boxen också, bara för att ha känslan av ATT jag har den, jag aldrig öppnat lådan.

 44. Nils Andersson Svara

  ”You’ve got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying – in sweat!”
  Fame var en amerikansk TV-dramaserie för barn och ungdom på 1980-talet.
  Handlingen kretsade kring ett antal elever vid musik- och dramaskolan New York City High School for the Performing Arts, och deras slit för att nå berömmelse.
  Irene Caras mästerliga soundtrack,Leroy Johnssons dans och professor Shorofsky som den coola läraren-allt var så långt från svensk vardag man kunde komma och så mycket New York bultande hjärta att man bara toklängtade dit.
  Fame- we gonna live forever

 45. Åsa Svara

  Min favvo NY film bland andra är Livet från den ljusa sidan med Jack Nicholson och Helen Hunt, där blandas skratt, tårar och männskliga problem.Bäst är när Jacks rollfigur som inte är så trevlig säger till Helen H rollfigur ” du får mig att vilja vara en bättre människa” filmen är komisk ,glad och varm!

 46. Solbritt Svara

  Sex and the City är min absoluta favorit. Fyra tjejer som gör allt det jag skulle vilja men aldrig fått chansen till (eller varit för feg för). Det gör det roligt att se.

 47. Ann Simonsson Svara

  Dokumentären från Central Park om den röd stjärtade höken.En fantastisk film om folk som dagligen följde fåglarnas liv. Har just i dagarna beställt våran första resa till N.Y, Dels för att besöka Operan samt att uppleva staden alla pratar om.

 48. Maria Svara

  Definitivt CSI New York!
  Serien ger en bra bild av ”The Big Apple” som alla borde få chansen att uppleva en gång i sitt liv, dock som turist och inte utsatt för brott som i CSI New York!

 49. magnus Svara

  utan tvekan spanarna på hill street…….i maj bär det av mot new york….härligt

 50. Lena Samuelsson Svara

  VÄNNER är min absoluta favorit.
  Det va inte kul då sista programet sändes.
  Det va flera tårar som sipprade ner på kinden
  det avsnittet..
  Men så är det med det mesta här i livet,
  säg den glädje som varar.
  Bara att invänta o se om det dyker opp nån
  liknande serie i framtiden.

 51. Susanna Lindberg Svara

  Sex and the City är min New York favorit. Serien får mig att älska och se staden på håll när man sitter långt bort i Stockholm. Nu reser jag och dottern dit i påsk. Äntligen! Och vi kommer att promenera i Carries fotspår. Vi skall uppleva allt som man bara kan få en känsla av på tv.

 52. Annika Gran Svara

  Kramer mot Kramer ! SÅ gripande ! Speciellt scenen när de möts i Central Park. Jag var just i Central Park för ett par år sen och gick en film-vandring. Jättekul ! Guiden var fantastisk, terskapade våra minnen av filmavsnitt man nästan glömt. Rekomenderas varmt !

 53. Per-Arne Svara

  Deb bästa filmen är naturligtvis Midnight Cowboy!
  Det är en film om ensamhet som på ett märkligt sätt får en att känna sig mindre ensam.

 54. Marianne Rönnkvist Svara

  Jag gillar Crocodile Dundee I och II, kontrasten mellan bush mannen från Australien och New Yorks härliga miljöer gör filmen till en höjdare!

 55. Astrid Segerlund Svara

  Filme ”Djävulen bär Prada” är fantastisk med fina scener från New York. Jag gillar Meryl som alltid spelar bra. Vi åker dit i april.
  Hej New York -vi kommer!!!!

 56. Lena Svara

  Om man måste välja en bland alla fantastiska serier och filmer som utspelar sig i New York så får det allt bli HAIR. Underbar musik och härligt avslappnade miljöer, med ett stort allvar…. En film som kan ses om och om igen!!

 57. Maria Ivarsson Svara

  Vänner
  New York är en otroligt härlig stad vill tillbaka dit fortast möjligt. Älskar att bara sitta i Central Park och titta på folk.

 58. Gisela Svara

  10th Avenue and 57th Street
  ”Fame” där Leroy, Coco och de andra dansade på tutande bilar… Succé!

 59. Sussie Svara

  Finns det något som är mera New York än ”West Side Story”? Lite ruffigt men ändå vackert och med suverän musik.

 60. Mia Svara

  Utan tvekan är det Sex and the City! Älskar den serien och även filmerna!!!

 61. Johanna Svara

  Utan tvekan – Remember Me! Man får se staden i scener som vanligtvis inte är med i filmer. Bla Alice i underlandet statyn i Central Park. Filmen får mig att känna doften av NY!

 62. susanne Svara

  Helt klart VÄNNER!!
  Under hela min uppväxt( känns det iallafall som ) har jag levt med gänget. På fiket Central Perk, joggingturerna i verkliga Central Park, Barneys-shopping, gula taxibilar osv osv

 63. Kjerstin Froböse Svara

  Klart att det blir Sex and the city. Vilken serie!!!

 64. tina Svara

  Meet Joe Black – utan konkurrens!
  För vem kan motstå Anthony Hopkins och Brad Pitt i samma film, en film som dessutom är bland de bästa jag har sett. Underbar film! Underbar stad!

 65. Annelie Svara

  Det måste få bli ”Kate och Leopold” som är en romantisk komedi med Meg Ryan och Hugh Jackman, som visar ett New York i modern tid såväl som i 1870-tals skrud. Härligt romantisk och charmig film i en storslagen stad.

 66. Rose-Marie Silvén Söderlund Svara

  Jag gillar sex in the city bäst. Frigjordheten, humorn behövs för muntra upp oss i vintermörkret. Flärden får vi på köpet!

 67. Ramona Helgesson Svara

  Sömnlös i Seattle, förstås. Hjärtat som glöder mot Empire State Building. Herregud, skit i middan! Skynda dig, Meg!!!! Suck. /Ramona

 68. Henke Svara

  Seinfeld 🙂

 69. Emmely Svara

  VÄNNER!!!

 70. Margareta Fredriksson Svara

  Hair, som är en kultfilm från 1970- talet. En underbar frigjord film med skön bra musik, som gärna ses numera i musikaler.

 71. Lena Svara

  Filmen ”Om ödet får bestämma” har absolut NY känsla när de letar efter varandra….så romantiskt och roligt och lite sorgligt emellanåt som en bra film ska vara

 72. Bima Svara

  Kärleken checkar in med Jenifer Lopez. En fin kärleksfilm med romantik och där känslorna spirar.
  Gillar Jennifer Lopez och denna film.

 73. Camilla Svara

  Sex & the City! Har alltid varit en anglofil men i ”Sex” hittade jag en amerikansk serie som jag föll pladask för och föll gjorde jag även för NY, vilket jag också fick erkänna motvilligt 😉 Det finns ingen stad som motsvarar New York!

 74. [...] vill att du anger din favorit TV-serie eller film som utspelar sig i New York. Här kan du läsa mer om ... blogg.resia.se/2011/03/01/paminnelse-tavling-vinn-resvaska-fran-titan-och-bok-om-new-york
 75. Emma Svara

  Jag gillade verkligen den präktiga Cosby-familjen och hängde framför tv:n i det pastellfärgade 80-talet för att följa den godmodige doktor Cliff Huxtable!

 76. Nina Svara

  Helt klart filmen ”HAIR”.Den är en annorlunda på något vis. Musiken är kanonbra,lyssnar fortfarande på den då och då. Det innerhåller allt romatik,komik,dramatik.Vilka kläder man blir lite nostalisk.

 77. Anna Svara

  Av de serier som går nu är det definitivt How I Met Your Mother! Riktigt charmigt med New York som kuliss. Med ”Fun facts of Empire State Building”, stoltheten att bo i en av världens häftigaste städer och mycket mer!

 78. Anna Svara

  Remember my name

  Fame
  I’m gonna live forever
  I’m gonna learn how to fly
  High

  Ja men SÅ bra den var!! Fame la grunden inför min nyfikenhet på att upptäcka New York och resten av världen!
  Vi fick genom Fame lära oss att ”allt är möjligt”, bara du gör ditt bästa!

  Fame Forever 🙂
  Anna

 79. Sara Cahier Svara

  Självklart Vänner, de är så roliga och verkar ha ett härligt fiktivt liv. Jag har aldrig varit där men det är en drömresa som jag snart hoppas kan bli verklighet.

 80. Annika Nilsson Svara

  VÄNNER, VÄNNER, VÄNNER! Älskar den serien! Kan titta på den hur mycket som helst! Känns som om jag var en av dem! Om jag var det så skulle jag i så fall bo i NEW YORK, NEW YORK, NEW YORK! Jag får ståpäls!

 81. Ingela Tenbrink Svara

  You¨we got mail, en jättemysig film.
  Ska för första gången besöka New York i maj.
  ser verkligen fram emot detta.

 82. Frida Svensson Svara

  Vänner så klart! Den serien slår alla rekord!

 83. Eva Svara

  Vänner!!!! Man känner att man är med där i New York…

 84. Emma Svara

  Utan tvekan är det ju Vänner! Det är ju en serie som får en att både skratta och gråta, ibland samtidigt!

 85. IngaLill Nyman Svara

  Den gamla serien Spanarna på Hill street
  är min solklara favorit.
  Jag längtar alltid tillbaka dit!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.