Rom – Utflykter

Om man är i Rom under en längre tid så kanske man vill ge sig iväg på utflykter utanför stan?! 2-3 timmars bussfärd bort ligger Pompeji, det är en bit att åka men är absolut värt resan. Jag rekommenderar att gå genom Pompeji med guide då de berättar om alla hus och finurligheter som byggdes redan 500 år f.Kr. Man kan nästan inte förstå att det var så modernt trots att det byggdes för så otroligt länge sedan. Det är ett stort område så räkna med att stanna ett tag. 

Ingrid Gustafsson från Strängnäs tipsar om att besöka Tivoli som ligger ungefär en timmes bilfärd öster om Rom. Det var hit de romerska kejsarna åkte till sina luxuösa sommarvillor i ravinen. Till de mest imponerande hör Hadrianus villa, byggd av kejsaren på 100-talet e.Kr. Trots att själva villan, liksom många andra antika romerska skatter, plundrats på marmor över århundradena, återstår fortfarande en fantastisk sevärdhet, väl värd resan utanför Rom. I Tivoli finns också den spektakulära trädgården Villa d’Este, anlagd på 1500-talet av Pirro Ligorio.

För att ta sig till Tivoli med offentliga färdmedel, ta tunnelbanelinje B till slutstationen Rebibbia. Utanför stationen går en Cotral-buss den resterande vägen till Tivoli.

Lilianne Santo i Nyköping tipsar om att åka till Ostia Antica, romarnas gamla hamnstad. Hit kan man åka pendeltåg från stationen Piramide i Testaccio. Man kan också åka hit med en båtresa genom Tibern, båtarna avgår från Ponte Marconi.  

Är det sommar och varmt kan man ta en tur till Lido di Ostia för att bada, hit kan du åka med tunnelbanan.

Är du konstintresserad så kan man ta en tur till Villa Borghese där finns tre olika museer och vackra omgivningar att promenera i.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.