Recension film – Änglar och Demoner

Efter den underbara middagen i lördags så var det dags att förflytta sig till Rom i filmens värld. När jag skrev om böcker som utspelar sig i Rom så tipsade jag om boken Änglar och Demoner. Nu var det dags att se filmen som kom för knappt två år sedan. Blev aldrig att jag såg den då den gick på bio, trots att boken var riktigt spännande. Kan ha att göra med att jag inte var speciellt förtjust i filmatiseringen av boken Da Vincikoden.


Filmen var riktigt spännande och de 2 timmar och 12 minuter som filmen pågick flöt på snabbt! Nerverna på spänn hela tiden och en oväntad upplösning. Måste ändå säga att det var väl mycket som löstes väl enkelt för Robert Landon. I boken finns det utrymme för mer svängrum och inte lika uppenbara lösningar. Det är roligt med alla miljöer i Rom som syns i filmen. Lärde mig att det finns massor av kyrkor i Rom och hur det går till när en ny påve ska väljas!

För den höga spänningens skull så får filmen betyg: H H H H

One Response to Recension film – Änglar och Demoner
  1. [...] filmen Änglar och Demoner fick man se en hel på insidan av Vatikanstaten och Peterskyrkan. Det var lä... blogg.resia.se/2011/02/26/vatikanstaden

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.