Restauranger på hög höjd

I World Trade Center låg restaurangen på 442 meter. Det var en svindlande höjd och fönstren gick ända ner till golvet vilket gjorde det läskigt att gå ända fram.

Läser i GP att världens högst belägna restaurang nu har öppnat i Dubai. Restaurangen heter Atmosphere och ligger på 122:a våningen, 422 meter högt upp. Hela byggnaden, Burj Khalifa,  är ännu högre, 828 meter och är världens högsta.

Fler restauranger som ligger högt är TV-tornet, KL Tower i Kuala Lumpur. Byggnaden är 421 meter hög men restaurangen ligger något lägre. I Bangkok får du en fin utsikt från restaurangen på Baiyoke Sky Hotel. Byggnaden är den högsta i Bangkok och restauranger finns på 76:e och 78:e våningen. Även i Eiffeltornet kan du äta middag och samtidigt njuta av utsikten i Paris. Restaurangen heter Latitude 95 eftersom den ligger på en höjd av 95 meter.

Nu blir det italienskt till middag och imorgon kommer jag att berätta vad!

2 Responses to Restauranger på hög höjd
 1. Sofia Svara

  En annan restaurang som kanske inte ligger så högt men ändå har en svindlande utsikt är Vertigo & Moon Bar i Bangkok. På toppen av Banyan Tree Hotel. Värt ett besök.

  • Hallin Svara

   Sofia:
   TACK för tips! Visst är det något speciellt med att få se städerna från höga höjder!?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.