Rom – shopping

Rom är definitivt en storstad som man gärna ägnar lite tid åt shopping. Många exklusiva italienska märken, Dolce & Gabana, Versace och Armani t ex finns på den exklusiva gatan Via Condotti som börjar vid spanska trappan. Även om man inte har tänkt att handla så är det kul att fönstershoppa och titta på alla exklusiva butiker.

Jag har också fått några tips av våra säljare. Lilianne Santo i Nyköping berättar att bra shopping finns längs Via del Corso eller Via Nazionale. Turistshopping finns också på smågatorna fram mot Spanska trappan. Missa inte skoaffären som ligger mittemot Fontana di Trevi. Bra priser och stort utbud. Det kan ibland tyckas lite svårt att hitta livsmedelsbutiker för att t ex köpa den obligatoriska parmaskinkan eller osten. Ett litet tips är att ta tunnelbanan till Cinecitta 2 där ligger ett stort köpcenter med massor av butiker av alla slag samt en emorm livsmedelsbutik.

Ingrid Gustafsson i Strängnäs tipsar om Barrila Boutique på Via Babuino 33. Här hittar du handgjorda skor i mycket fin kvalité. La Perla på Via Condotti 79 är en lyxig underklädesaffär med BHar, vackra som smycken och läckra nattlinnen.

Precis som Lilianne skriver så är jag mycket förtjust i att handla med mig mat och livsmedel. En rejäl bit parmesan eller pecorini är ett måste, lite god parmaskinka och smakrika salsiccas samt en god olivolja får också följa med hem.  

Jag är barnsligt förtjust i att besöka marknader och i Rom finns flera stycken. Jag vill nämna två marknader som är värda ett besök . På Porta Portese, som startar vid Piazza Portese, finns mängder av saker, den är enorm, men framförallt finns det mycket kläder, både nytt och begagnat. Marknaden har öppet på söndagar 6.30-14. Campo de Fiori är Roms mest kända livsmedel- och blomstermarknad som har öppet dagligen på förmiddagen förutom söndagar. Väldigt speciell atmosfär och blandat med turister och lokalbefolkning. 

Har du något bra shoppingtips i Rom så dela gärna med dig med en kommentar här under inlägget.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.