Boktips Rom

Jag har skrivit det förr men det är verkligen roligt att läsa om en stad, som man antingen ska resa till eller har  varit i, i en skönlitterär bok. Vi hade en hel del bra tips i förra månadens stad, Barcelona, där jag läste en riktig höjdarbok. Nu har jag letat i utbudet efter böcker som utspelar sig i denna månads stad som är Rom. En av dem ska jag läsa och recension kommer!

Vit som marmor-Ett romerskt mysterium – Carina Burman
Boken är en spännande deckare som utspelar sig under mitten av 1800-talet. Huvudpersonen är författarinnan och amatördetektiven Euthanasia Bondeson som har passion för arkeologi och italiensk mat. Hon möter det förflutna, både antiken och sina egna ungdomsår och gamla gudar dyker upp i handlingen, både Amor och Döden! 

Kärlekens arkitekt –  Emilio Caldéron
Ett storpolitiskt maktspel som utspelar sig i Rom i slutet av 30-talet. I akademins bibliotek ansvarar arkitektstuderande José Maria för försäljningen av böcker. Man vet inte att man i biblioteket förvarar en raritet, ”Skaparens karta” och den som har kartan i sin ägo kan göra sig herre över hela världen, en hemlighet som Vatikanen försökt mörklägga under århundradenas lopp, men som de nazistiska ledarna i Tyskland nu fått kännedom om och är på jakt efter.

En stor del av boken utspelar sig på Roms gator. Den här boken ska jag börja läsa nu och recension kommer! 

Mörkrets makt – David Hewson
En deckare i nutid som speglar den katolska kyrkan. Här är varje mord en kopia av hur ett kristet helgon led martyrdöden. Poliserna Nic Costa och Luca Rossi ska lösa morden och ser flera kopplingar till Sara Fernese som måste sättas i säkerhet.  Har sökt efter mer information och ser att flera har rankat denna bok högre än nästa kända bok som fnns med bland tipsen!

Änglar och Demoner – Dan Brown
Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol – ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.

Den här boken har jag läst när Dan Brown stod högst på alla topplistor efter Da Vinci-koden. Jag minns att jag gillade den här boken bättre. Många gator och miljöer i Rom finns med och jag har tidigare tipsat om vandringar i bokens fotspår.

One Response to Boktips Rom
  1. [...] Jag skrev om böcker som utspelar sig i Rom och valde att läsa en av dem, Kärlekens arkitekt av Emilio... blogg.resia.se/2011/02/28/recension-karlekens-arkitekt-och-boktips

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.