Cypern blir varmast först

Vintern släpper oss inte i sitt grepp här i norr och längtan efter sol och bad blir allt större! Jag åker gärna en vecka till Medelhavet i maj för att ”tjuvstarta” sommaren. Då brukar det också vara störst chans att hitta en prissänkt resa.

Många brukar fråga hur vädret är i Medelhavet under den här tiden. Jag har rest många gånger och brukar ha tur. Någon dag kan vara sämre men överlag brukar det vara härligt väder. Dessutom är det en speciell känsla på turistorterna, det ligger en slags förväntan i luften inför den stora invasionen som står för dörren. Allt känns fräscht och det är grönt och fint innan solen har gjort sitt med naturen.

 Jag har tittat lite på medeltemperaturerna på de mest populära orterna. Inte så konstigt kanske att Cypern blir varmast först då det är det resmåler som ligger längst söderut. Men, som ni ser, de andra orterna lgger inte långt efter och bjuder på sköna medeltemperaturer. Kvällarna kan dock bli lite kallare så packa gärna ner en tröja! Vattnet kan tyckas vara lite kallt men för oss nordbor som inte är bortskämda med några högre temperaturer på sommaren så går det allt an tycker jag (som i och för sig brukar bada oavsett temperatur)! 

Hur är det med dig? Brukar du resa bort under försommaren och ”möta sommaren”?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.