Rom – Restauranger

Att maten är god i Italien är ingen nyhet! På 60-talet tog italienarna med sig pastan till Sverige och spagetti med köttfärssås blev snabbt en favorit på vårt middagsbord. Idag finns det massor av italienska restauranger i Sverige. Bara runt knuten där jag bor har jag ett 10-tal att välja på något som uppskattas mycket!

Våra reseexperter har lämnat några restaurangtips i Rom men jag tar gärna emot dina. Lämna en kommentar här under inlägget för att delge oss.

Eva Lundqvist på Resia i Katrineholm tipsar om Osteria der Belli Piazza  på S Apollonia 9-10 (ligger i området Trastevere, nära Piazza Santa Maria). Här hittar du den godaste skaldjursspaghettin i Rom! Restaurangen ägs av fyra bröder från Sardinien och är känd för sin hemgjorda pasta, fisk och skaldjur. Tyckte du om pastan har de en egen pastashop på andra sidan gatan.
Öppettider: Kl 12.30-15.00 och 19.30-23.30 (stängt på måndagar). Kom tidigt eller boka bord för att få plats. Boka gärna på söndagen! Telefon: 065803782

Ingrid Gustafson på vår butik i Strängnäs tycker att Canova Piazza del Popolo har en mycket god risotto. Men prova även Vitello Tonnato som är italiensk kalvstek med tonfisksås, eller insalata mista. Avnjut kaffet på terrassen med utsikt över den egyptiska obelisken.

Lilianne Santo på Resia i Nyköping har varit mycket i Rom och säger att det finns många bra restauranger. Hon vill dock nämna några som hon tycker är extra bra! Det finns en underbar pizzeria på Piazza Navona, La Montecarlo, som man inte får missa, men räkna med lång kö. Ett urcharmigt ställe där ägaren är ett original som flörtar med alla är Pizzeria da Baffetto. En bra pastarestaurang är La Carbonara och vill man äta fisk så rekommenderar jag La Rosetta. Ta gärna bussen till Trastevere (Roms ”gamla stan”) där det  finns många bra restauranger.

OBS! För mer info om restaurangerna så klicka på restaurangernas namn ovan.

Lilianne Santo, Nyköping

2 Responses to Rom – Restauranger
 1. Lasse Hjorth Svara

  Jag vill bara understryka vad Eva på Resia i Katrineholm skrev om Osteria der Belli Piaza. En underbar skaldjursrestaurang med hemgjord pasta till. Måste vara en av Roms bästa helt klart. Be att få in lite specialiteter som Antipasta !!! hls Lasse Hjorth

  • Hallin Svara

   Lasse Hjort:
   Vad härligt att våra tips fungerar! Lät som en riktigt smarrig middag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.