Zanzibar

För ett tag sedan skrev jag om safari i Kenya. Det var många som kommenterade och det är helt klart en drömresa som står överst på mångas önskelistor. Även min!

Vår säljare i Hässleholm, Lilian Senntoft, kombinderade sin safari Kenya med en veckas sol och bad i Zanzibar. Läs hennes berättelse här.

Klimatet på Zanzibar är helt annat än i Kenya. På Zanzibar är det tropisk värme som gäller, och fokus ligger på sol, bad och avkoppling. För dig som gillar vackra stränder och varma havsbad är Zanzibar perfekt, men tänk på att skillnaden mellan ebb och flod är stor, och planera badandet därefter.

Hotellanläggningarna är riktigt lyxiga. När du anländer och skall checka in får du slå dig ner i en vacker lobby, och du får en het, blöt handduk att fräscha upp dig med och en god välkomstdrink. Välkomnandet är över lag väldigt trevligt och exklusivt.

Ofta ingår halvpension i paketet. På Breezes Beach Club där jag bodde var det färdig meny varje kväll, med teman som till exempel afrikansk, indisk och internationell mat. Det serverades mycket färsk fisk och skaldjur, och maten höll fantastiskt hög standard. Allt var väldigt fint upplagt och vi fick en personlig servitör som passade upp på oss under vistelsen. Det var inte så vanligt att ge dricks, men på resans sista dag gav vi dricks till den servitör vi hade haft under veckan.

Zanzibar är ett lyxigt, avkopplande och romantiskt resmål. Hotellet hade en paviljong nere vid havet där man kunde äta middag på tu man hand, uppassad av en egen butler. På hotellet fanns också ett spa där vi fick sköna behandlingar till vettiga priser.

Hotellet ordnade utflykter på ön för den som tröttnade på solstolen och ville se mer av Zanzibar. Det fanns mycket att välja på, till exempel delfinsafari, snorkling och en guidad tur till den historiska staden Stone Town. Staden är byggd med arabiska influenser och finns upptagen på Unesco:s lista över världsarv.

Hela vistelsen på Zanibar handlade helt enkelt om avkoppling och att ha det bra. Det var ett väldigt skönt avslut efter safarin, en tid för att smälta alla intryck och samla sig lite inför resan hem till Sverige.

5 Responses to Zanzibar
 1. [...] Hur lägger man upp en safariresa? Kombinera vistelsen i Kenya med några dagars sol och bad för att k... blogg.resia.se/2011/04/13/magical-kenya
 2. Lars (Zanzibar) Nilsson Svara

  Var förra året till Zanzibar efter vår safariresa med Dahlsafaris. Kan verkligen rekommendera detta sista paradis i Tanzania.

  • Hallin Svara

   Lars Nilsson:
   En av mina största resedrömmar är en safari med avslutning på Zanzibar. Har förstått att det är fantastiskt!

 3. Annika Bergsten Svara

  Zanzibar finns för evigt i mitt hjärta.
  Vilket underbart ställe, härliga varma bad, vackra solnedgångar, god mat och alla dessa genomtrevliga människor !
  Kan inte jämföras med något annat.

  • Hallins reseblogg Svara

   Annika: Så härligt att du har varit där. Det är ett fantastiskt ställe!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.