Dolomiterna

Fick en pratstund med min kollega Mari Wester som arbetar på vår supportavdelning (f.d. anställd). Hon var helt uppfylld efter att ha kommit hem efter en veckas skidåkning i Dolomiterna.


Mari reste hit för 11:e gången! Hon säger att man upptäcker nya backar hela tiden, skidåkningen blir aldrig tråkig. Inte så konstigt kanske då hela området, Dolomiti Superski är världens största skidområde och omfattas av inte mindre än 1200 km pist och 450 liftar. Liftkortet som kostar runt 2.000:- och gäller för hela området.

Mari reste hit med Ving och bodde i Canazei på Hotel Bernard med halvpension, frukost och middag. Varje dag bestämde man sig för vilka rätter man önskade till nästa dags middag, väldigt enkelt och allt smakade mycket gott! Det här passade Mari och hennes man då de är uppe i backen precis hela dagen, från det att liftarna öppnar tills de stänger!

I skidområdet finns World Cups brantaste backe där storslalom för herrar körs. Mari tycker att backarna i hela området är väldigt bra. Det är alltid välpistat.  Hon uppskattar också alla trevliga matställen där maten alltid är god! En annan positiv sak är att detta är det mest solsäkra platsen i alperna, säger Mari som är härligt brun i ansiktet.

Varje år körs här ett långlopp, Marcialonga. Mari och hennes man hade turen att vara där precis då och de blev extra förvånade över att se att loppet kördes precis utanför deras hotell. Här kunde de heja på Jerry Ahrlin och Oscar Svärd som slutade 1:a resp. 2:a i loppet.

Mari har redan bokat sin nästa resa till Dolomiterna, den här gången på sommaren. Det är oerhört vackra och speciella berg, höga och med branta platåer. Mari är en riktig friskus, solstolen är inte hennes grej på semestern. I år åker hon Tjevasan för 10:e gången. Jag säger lycka till och tackar för pratstunden!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.