Film som utspelar sig i Rom – Änglar och demoner

Har ni sett filmen Änglar och Demoner? Jag har läst boken men minns den knappt då det var så länge sedan. Filmen utspelar sig i Rom och jag måste naturligtvis se den. Återkommer med en recension!

Vår säljare Eva Lundqvist i Katrineholm berättar att man i Rom gå vandringen ”I Änglar och Demoners fotspår”.  

Under denna unika upplevelse får ni besöka de vackraste piazzorna i Rom och de outforskade platserna där hednisk symbolism och kristendom blandas för att avslöja en oroande forntida historia. Turen går tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

Vandringen,  ”Änglar och demoner” är inspirerad av Dan Browns bok med samma namn. Under turens gång får ni uppleva en otrolig resa, där ni vid resans slut får uppleva Illuminati och dess hemligheter. Ni får följa ”Upplysningens väg” och lära er att första hur ni löser de många gåtor och mysterier som väntar. Upptäck Altars of Science och deschiffrera de hemliga meddelanden dolda i Berniniskulpturer och Galileotexter. Besök Church of Illumination för att få en glimt av ”Il Passetto” – den hemliga gången som förbinder Vatikanen till det beryktade Castel Sant’Angelo.

I priset ingår engelsktalande guide, karta över Illuminati, inträde till Castel Sant’Angelo samt besök på kyrkorna Santa Maria del Popolo, Santa Maria della Vittoria och Panteon. Tänk på att ha passande klädsel för besök i kyrkor. Guidning på engelska.

Turen går tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar kl 09.30 och varar 4 timmar. Turen startar från Piazza del Popolo. Pris cirka  530:-/ person.

4 Responses to Film som utspelar sig i Rom – Änglar och demoner
 1. Örjan Sjölin Svara

  Hej! Trevlig sida, jag fick ögonen på denna när jag sökte efter just Änglar & Demoner. Jag åker till Rom i morgon och har läst in mig på alla intressanta platser. Har även sökt en karta över Rom med just filmens platser för inspelningen utmärkta, men utan resultat.

  Det lär vara en häftig upplevelse, jag såg filmen förra veckan i TV och det känns spännande at få uppleva platserna i verkligheten!
  Ciao!

  • Hallin Svara

   Örjan Sjölin: Nu har du hunnit iväg! Men jag hittade en guidad tur i Anglar och Demoners fotspår: http://www.angelsanddemons.it/. Om du har varit iväg på någon tur eller har hittat en karta så får du gärna höra av dig så kan jag skriva om det!

   • Örjan Svara

    Hejsan, Ja det stämmer att jag kom iväg till Rom för 3-dje gången är det väl nu, Men den gången jag skrev detta kom jag faktiskt med på gudingen jag hittade en länk dit via mobilen, och guidningen var nästan lika spännande som boken eller filmen måste jag säga. Det sista vi såg av gudingen var kurkan med en tavla som föreställde XXX oh han begravdes upp och ned vill jag minnas i boken och på en tavla på riktigt. det var en fascinerande upplevelse alltihop.

    • Hallins reseblogg Svara

     Hej Örjan! Vad kul att höra att du kom iväg! Tack för att du hörde av dig igen och delade med dig av dina upplevelser av den guidade turen.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.