I solen mår vi bra!

Så här års längtar vi efter solen allra mest. Det är mörkt när vi går till jobbet och mörkt när vi kommer hem. Det är alltfler som väljer att resa bort under den här mörka årstiden. När vi frågade våra kunder i slutet av sommaren om de hade fått tillräckligt med sol under sommaren så svarade de så här:

70% ville åka på solresa under vintern
23% tyckte att sommarens sol räcker
7% kör brun-utan-sol

Det är kanske inte så konstigt då solens strålar ( i lagom mängd) är viktigt. Bland annat så tillför det kroppen det viktiga D-vitaminet. Många anser också att sömnen blir bättre om man vistas i solljus. Om man tittar på en ”vetenskaplig” förklaring så styrs epifysen av ljus och mörker. Om man bara vistas i mörker så utsöndras för mycket melatonin. Detta kan i sin tur ge serotoninbrist som kan skapa depressioner mm. Men det som de allra flesta känner är nog att man helt enkelt mår bättre när solen skiner. Man blir gladare och mer lätt i sinnet.

Hur är det med dig? Mår du bättre när solen skiner?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.