Grupp- och konferensresor

Vi har nu tagit fram vår topplista för vart årets grupp- och konferensresor har gått. Där kan man se att svenska företag nu väljer att konferera utomlands igen. Jag tog en pratstund med Björn Wigge som är produktchef för grupp- och konferensresor för att höra vart resorna går och vad han tror att trenden är på framöver!

Vilket resmål var mest populärt för grupp- och konferensresor under 2010?
Stockholm är ett stort resmål för grupper och konferenser, och kommer alltid att vara. Men det är roligt att se att resmål som London och  New York, som tidgare låg långt ner på topp 10-listan nu ligger på andra respektive tredje plats. 

Vad tror du det beror på?
Det har alltid funnits en efterfrågan på resor längre bort men under lågkonjunkturen så fick många välja att konferera på närmre håll. Att både New York och London  ökar beror på att valutan nu är på en bra nivå vilket gör att resorna och arrangemangen blir billigare.

Vad tror du blir de mest populära resmålen under 2011?
Vi märker en större efterfrågan på Sydafrika. Det är ett fantastiskt land med så otroligt mycket att erbjuda. Speciellt för grupper. Eftersom flera av de traditionella ”charterdestinationerna” som Mallorca, Kroatien, Marocko mm nu går att nå med reguljärt flyg så öppnar det upp möjligheter att resa under en weekend, vilket passar de flesta företag. 

Hur ser din topp 3-lista ut gör gruppresor?
1. New York – för pulsens skull
2. Barcelona – för kombinationen av storstad och sol & bad
3. Istanbul – för konstrasten mellan historia och det moderna

Vad är ditt favoritresmål om de reser med familjen?
Måste nog säga Sydafrika. Det är verkligen ett komplett resmål med så mycket kontraster. Oavsett var man är i Sydafrika så är det så oerhört vackert, djur och natur, bergen, vikarna, trevliga hotell, maten och vindistrikten. Prisnivån är lägre än vad man kanske kan tro!

Hela topp 10- listan för grupp- och konfernesresor
1. Stockholm (1), 2. London (8), 3. New York (10), 4. Barcelona (5), 5. Göteborg (4), 6. Piteå (6), 7. Paris (NY) 8. Rom (NY) 9. Antalya (NY) 10. Prag (NY)

3 Responses to Grupp- och konferensresor
 1. Rose-Marie Svara

  Fantastiskt att Piteå ligger 6-a på topplistan. Men inte så förvånande när man tänker på allt exotiskt Piteå har att bjuda på. Vinter som Sommar. Själv provade jag Isbrytarsafarin i helgen. Vilken upplevelse! Enorma krafter. Känns som att man är i Antarktisk. Dessutom fick jag låna en torrdräkt så jag fick simma, flyta i Havet vid Pite Havsbad mitt i vintern,,, Wow!

  • Hallin Svara

   Rose-Marie:
   Det låter verkligen som en fantastisk upplevelse. Har aldrig varit i Piteå men skulle verkligen kunna tänka mig ett besök!

 2. eventbyrå Svara

  Jag älskar det här inlägget! Poängen är att vara reg hela dagen iåtanke! Bra jobbat ….

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.