Sri Lanka

Idag har Sri Lanka nationaldag och jag tänkte därför passa på att berätta mer om denna ö som nu igen efter en lång tradition som turistmål för oss svenskar har öppnat igen.

Ni kanske minns när jag berättade om Ericas resa till Maldiverna? Den resan kombinerades med en vecka på Sri Lanka så jag passade på att ställa några frågor för att få höra hur det är på denna ö.


Hur kom det sig att ni bestämde er för att resa till Sri Lanka?
Vi har varit i Thailand flera gånger och var sugna på att uppleva något nytt. Vi gillade också kombinationen att både få uppleva mycket och att bada i paradiset på en och samma resa.

Är stränderna och baden fina även på Sri Lanka?
Absolut, jag måste nog säga att stränderna var överraskande fina. I Negombo är det långgrunt och du kan enkelt hitta en strand där du får vara helt för dig själv?


Åkte ni på några utflykter?
Vi var på flera stycken och det var verkligen en upplevelse. Vi hade hört att det skulle ta lite tid att ta sig fram och det stämde. Vägarna är tyvärr i ganska dåligt skick men bara man tar det lugnt så är det inga problem. Naturen är fantastiskt fin, en dag när vi körde så stod det en vild elefant på vägen! Några ställen som jag vill tipsa om är Elefantbarnhemmet Pinnawela där man får bada med elefanterna i floden och mata dem. Även tandtemplet i Kandy där Buddas tand sägs finnas och nationalparken Yala där det finns leoparder får man inte missa! Sri Lanka är ju också känt för sina teplantager.


Vad är det som du minns mest från resan till Sri Lanka?
Det måste vara att det känns så genuint och orört och att det inte är speciellt mycket turister. Jag kan absolut rekommendera det. Vill också passa på att tipsa om att prova det lokala ölet Kings samt nationalrätten rice and curry, som serveras olika stark med kyckling, fisk eller kö

Vi tackar Erica för tipsen och kontakta gärna henne om du vill veta mer om Sri Lanka och Maldiverna

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.