Rom är månadens stad

Ny månad betyder en ny stad! Denna gång kommer vi att skriva om Rom. Självklart har några av våra resesäljare hjälpt mig med mängder av tips men lämna gärna kommentarer så att vi tillsammans kan samla riktigt mycket tips.

När jag frågade två av våra experter att spontant nämna något om Rom så berättade de följande:

Första gången du besöker Rom ska du kolla på så mycket du bara kan. Andra gången kollar du på det du aldrig hann första gången! Det finns alltså väldigt mycket att se i denna underbara stad. Och du hittar alltid något nytt att bli intresserad av.
Eva Lundkvist, Katrineholm

Promenera och känna atmosfären. Man går aldrig så mycket som i Rom.
Lilianne Santo, Nyköping

2 Responses to Rom är månadens stad
 1. Lillemor Nilsson Svara

  Efter att ha läst Kristina Kappelins bok Rom blev vi nyfikna på ett ”matställe” Er Buchetto.Det är egentligen bara ett hål i väggen,men så charmigt!Det enda de serverar är knaprig gris som man får på ett smörpapperoch ett dricksglas vin ,rött eller vitt,som kommer från två kranar på väggen!Här jobbar Franco och hans son.De är två underbara herrar som blev överlyckliga när vi berättade att vi läst om dom i boken.De hade tidningsurklipp om detta på väggen och vykort från hela världen från folk som besökt dom. Er Buchetta liggerpå Via del Viminale mellan operahuset och centralstationen Termini.Det hänger en uppstoppad gris över dörren!Väl värt ett besök!

  • hallin Svara

   Lillemor Nilsson:
   Vad kul! Jag brukar tipsa om böcker här i bloggen och vill gärna läsa en roman som utspelar sig i Rom. Underbart tips men är boken bra i övrigt?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.