Populärast i fjällen!

Sälen, Sverige

Om några veckor startar sportloven och många drar iväg på den efterlängtade skidresan. Jag passade på att höra med Lars Olsson, som är marknadschef på Bengt-Martins, om vilka resmål i fjällen som är mest populära.

Så här ser topplistan ut:
1. Sälen
2. Trysil
3. Idre Fjäll
4. Branäs
5. Skeikampen

Varför Sälen är etta på vår lista är i sig ingen skräll berättar Lars. Däremot så märker vi att våra kunder i en allt större utsträckning söker ett resmål där det finns mer än bara skidåkning. Här har Sälen med alla sina aktiviteter en klar attraktionskraft.

Vi märker också en ökad efterfrågan på hotellsemester i kombination med bra utförsåkning och längdåkning samt att både mat och skipass ingår i priset. Därför finns en ett mindre resmål som Skeikampen med på topplistan.

När mina barn var mindre så åkte vi, tillsammans med flera andra familjer till Trysil varje år. Vi tröttnade aldrig på det stora liftsystemet och den varierande skidåkningen. Vi uppskattade också mycket att praktiskt taget bo mitt i backen och kunna sätta på sig skidorna direkt och ge sig ut. I Trysil finns flera mysiga ”värmestugor” där det serveras våfflor och varm choklad. En tradition var också att grilla korv i backen framåt eftermiddagen när benen kändes trötta!

Hur är det med er? Är ni på väg till fjällen på sportlovet och vart åker ni?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.