Spanska klädmärken

Spanien är ett stort modeland, flera kända varumärken kommer härifrån. Stilen är ofta färgglad, kreativ och lekfull. Den stora modemässan i Barcelona, som brukar vara välbesökt, pågår mellan 26-28 januari. Många designers reser även till Barcelona för att få inspiration.

Zara, Mango och Massimo Dutti är tre stora spanska kedjor som numera även går att hitta i Sverige. Dock är det något billigare att handla i Spanien.  Zara har en bred målgrupp, gör både herr-, barn-, och damkläder, priserna kan jämföras med H&M. Mango är en butik med moderiktiga kläder och accessoarer för kvinnor. Massimo Dutti har ett mer klassiskt snitt för dam och herr.

Andra spanska märken att kolla upp under Barcelonaresan är:
• Bershka – Kläder för en yngre målgrupp.
• Custo Barcelona – Mycket färg och annorlunda design.
• Desigual – ”Olik” på svenska. Färger, olika snitt i många olika material.
• Stradivarius – Passar en yngre målgrupp.
• Fnac, Oysho, Sfera.

Inditex är det enorma företag som står bakom många av dessa märken. Gillar du spanskt mode så hittar du kläderna i 4 000 butiker runt om i världen.

Jag som är shoppingtokig kommer definitivt att få mitt lystmäte tillfredsställt i Barcelona! Har du några tips på bra shopping i Barcelona så lämna gärna en kommentar!

Bilden har jag lånat av Desigual

2 Responses to Spanska klädmärken
 1. Emsan Svara

  Du kan räkna med att kläderna på Zara och Mango är ungefär 30% billigare än i Sverige. Mycket tack vare lägre moms samt kortare frakter då en del av Zaras kläder sys upp i Spanien.

  Jag måste även tipsa om Pull & bear, som också ingår i Inditex. Där har jag och syrran hittat många guldkorn till låga priser.

  • hallin Svara

   Emsan:
   Det var mer än jag trodde! Får nog uppdatera inlägget : ) Tack även för ditt tips om Pull & Bear, den måste jag absolut leta upp när jag kommer till Barcelona!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.