Romantik och tävling – vinn bok

Snart är det alla hjärtans dag och romantiken ska flöda. Alla (läs tjejer…) som har varit i USA under Valentines day kan skriva under på att det inte alls är så dumt att bli uppvaktad!

En kollega till mig berättar om ett romantiskt semesterminne från Venezuela. På en liten fiskeby så kom de överens med en fiskare att köra ut dem på en öde ö. De hyrde tält och packade en rejäl matsäck. På ön var de helt och hållet ensamma. På dagen var det snorkling, härliga bad och små upptäckfärder. På natten kröp de in i sitt lilla tält och kunde höra det tropiska regnet som snabbt drog över ön. Det var som att vara i paradiset och har blivit ett fint romantiskt minne.


Nu vill jag att du delar med dig av ditt romantiska reseminne. Du kan vinna Täppas Fogelbergs bok Kärlek mellan frysdisken och hundmaten. Skriv ditt romantiska reseminne i kommentarsfältet nedan senast 3 februari. Vinnaren meddelas personligen samt med sin berättelse här i bloggen.

Tävlingen är avslutad!

4 Responses to Romantik och tävling – vinn bok
 1. Benedikte Akker Svara

  Romantiska reseminnen? Oj, det har jag många!Men det allra mest romantiska minnet är mitt/vårt bröllop på Fidji, år 2005 den 2/2, barfota i solnedgången, på en helt, kritvit,underbar, sandstrand på en öde ö. Vårt bröllop ägde rum under tiden vi var på en fyra dagars båtkryssning med ”Blue Lagoon Cruises”. Vi kontaktade rederiet hemifrån Sverige i god tid före vår avresa och hade bett dem ordna allt praktiskt i samband med vår vigsel. Och det gjorde de med bravur! Helt fantastiskt!Vi tilldelades även en lyxhytt ombord på fartyget, M/V Mystique Princess, ett mycket bekvämt fartyg med bara 55 passagerare ombord. Vigselförrättaren, borgmästaren i staden Suva, kom med vattenflygplan ut till oss på båten. Brudbuketten, beståendes av gula och vita orkidéer hade ordnats, en portal av palmblad och bambu hade byggts upp på stranden, bröllopstårta och champagne fanns på plats, likaså vittnen som utgjordes av besättningen ombord. Själva vigselceremonin ackompanjerades av vågornas brus och den röda solen som gick ner i havet. Någon annan musik ville vi inte ha!
  Detta är och förblir nog, mitt mest romantiska reseminne.
  Men att resa, det fortsätter jag och min man att göra ; det är en del av livet.
  (Tilläggas bör, att vi i samband med bröllopet gjorde en ”jorden runt resa” med följande rutt; Stockholm-Hawaii-Fidji- Nya Zeland-Australien-Bali-Singapore- Stockholm.

 2. Malin Svara

  När min sambo fyllde jämnt för några år sedan ville jag överraska honom ordentligt och bestämde mig för att ge honom en drömresa. På sin födelsedag fick han veta att om två veckor så åker vi till London över en weekend. Men han visste inte att jag i hemlighet hade pratat med hans chef så att han fått ledigt en vecka därefter också.

  Vi hade otroligt mysigt i London, men när vi varit i London i 3 dagar så fick han sitt livs överraskning på flygplatsen – vi skulle inte hem – vi skulle vidare mot Paris och spendera 3 dagar där! Han blev så klart jätteglad och Paris var verkligen en underbar stad det med! Från Paris tog vi sedan nattåget till Rom (denna gång blev han inte lika överraskad, dels eftersom att vi gick till tågstationen och dels eftersom att jag överraskat honom en gång innan) och vi spenderade våra sista 3 dagar där – alla vägar leder ju till Rom, eller hur?

  Det är det mest romantiska jag någonsin har gett någon och det var så spännande med alltihopa- både mer resorna och att han inte visste! Varken jag eller min sambo hade varit varken i London, Paris eller Rom innan resan 🙂

 3. [...] I förra veckan bad jag er att berätta om ett romantiskt reseminne. Även om två fantastiska berättel... blogg.resia.se/2011/01/24/paminnelse-tavling-2
 4. [...] vilken härlig upplevelse, jag förstår att ni alltid kommer bära med er den som ett minne! Här kan d... blogg.resia.se/2011/02/01/vinnare-romantisk-reseberattelse

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.