Barcelona – Kommunikationer

Även om man promenerar mycket när man är i Barcelona kan det vara bra att få veta lite mer om hur man enklast tar sig fram. 

Till  tunnelbanan som trafikerar hela stan ocn närområden (t ex stränder längre bort) kan man köpa ett s.k. T-10, som är en klippbiljett med 10 resor. Kortet fungerar även på bussar och spårvagnar. Det finns även 1-5 dagars biljetter som man kan köpa där du kan åka obegränsat så länge kortet gäller.

Ett bra sätt att se stan är att köpa en biljett till hop-on- hop-off-bussar. Det finns två linjer, en röd och en blå (samt en grön som endast kör sommartid). De kör runt till olika sevärdheter och du hoppar helt enkelt av där du vill stanna och titta för att sedan hoppa på när du vill åka vidare. Biljetter kan du antingen köpa på bussarnas station som ligger på La Rambla eller ombord på bussarna. Biljetterna kostar 24 euro och gäller för ett dygn. I priset ingår också ett rabatthäfte på inträden, restauranger mm.


Att åka taxi är förhållandevis billigt. De kör efter taxameter och ingen av våra expereter på Barcelona har blivit lurad. De talar dock dålig engelska så en lapp med adressen kan vara bra! Dricks på 5-10% är vara brukligt.

2 Responses to Barcelona – Kommunikationer
 1. Mr G Svara

  Hop on- Hopp-off bussarna i Barcelona är verkligen bra! Förra sommaren hade vi bara 1 heldag i Barcelona före en kryssning och det var ett riktigt toppensätt att få se hela stan och få bra information om alla sevärdheter. Bussarna går med täta mellanrum så det var aldrig några problem med väntetider när man gått av. Dock var bussarna ibland så fulla så man fick sitta på bottenplan. Nästan alla föredrar ju att sitta i solen på övre däck!

  • hallin Svara

   Mr G:
   Vad bra att du åkt med dessa och kan bekräfta att det är ett bra sätt att se Barcelona. Har du något bra tips för att vara ”tidigt ute” för att få en plats i solen?!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.