Prisvärda resmål

Vagabond har listat de mest prisvärda resmålen under 2011. Här kommer några av dem.

Washington hamnar på första plats tack vare billig tunnelbana och massvis av gratismuseum. Las Vegas finns med på listan tack vare att du kan hyra bil riktigt billigt. Med ett nationalparkskort för knappt 600:- kan du besöka Joshua Tree, Grand Canyon, Death Valley och Brick Canyon. Albanien anses vara Europas bortglömda hörn. Likt Grekland har man en fantastisk kust och ett bergigt inland. I Bulgarien kan du hyra bil för cirka 150:-/dygn. Med hyrbilen upplever du fantastiska bergsvyer, tavernor med god mat och tomma stränder där då kan sola och bada själv på. Den vietnamesiska valutan dong har gått ned med 10 procent sedan 2009, så här lever man billigt. Det har blivit enklare och säkrare för turister att resa runt på egen hand i landet. Exempel på fina och än så länge relativt oexploaterade öar är Con Dao och Phu Quoc. Många undviker Japan för att det är dyrt, men det går att resa billigt där. Bo på Minshuku (en billigare variant av ryokan), ett enkelt vandrarhem i traditionell japansk stil, ofta rum som hyrs ut hemma hos någon familj. Kostar från 300 kr/natt.

Budgettips tackar man ju inte nej till. Har du något bra budgettips du vill dela med dig av?

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.