Försäkra dig rätt – tips från barnfamiljen i Thailand!

Ami (f.d. anställd) som befinner sig i Thailand med sina barn Joel 5 år och Leia 5 månader har tidigare skickat mig rapporter som jag har delgivit er. Nu har de förflyttat sig till Khao Lak. Läs mer om Amis tips och om deras besök på thailändskt sjukhus och hur viktigt det är att man är ordentligt försäkrad på resan.

Tänk vilken öken om man blir sjuk därnere sade den gode maken innan avresa…

Den senaste veckan har alla varit sjuka utan Leia 5 månader. Joel fick värmeslag med hög feber och vi vuxna fick någon förkylningsbacill med feber, snuva och hosta. Två sjukhusbesök senare så kan jag konstatera att Phuket International Hospitals akutmottagning tidsmässigt slår både Östra och Sahlgrenska med hästlängder, max väntetid 40 min. För Joels räkning ringde vi SOS International i Köpenhamn som vårt försäkringsbolag samarbetar med. De rekommenderade vilket sjukhus vi skulle besöka. De upprättade även ett ärendenummer som vi fick med oss som sjukhuset kunde verifiera om kostnaderna började sticka iväg och inte kunde täckas av vårt kreditkort. Tänk på att du måste ta med dig passet till sjukhuset för identifikation.

Så tänk på att ta med dina hemförsäkringspapper och ha med dem, oftast blir det ju akut och då är det inte läge att ringa hem och be någon rota fram papperna. Spara alla kvitton och om du som i vårt fall har en reseförsäkring, be läkaren skriva beräknad sjukperiod så får du tillbaka pengar för de dagar du varit sängliggandes.

Det var skönt att höra att allt gick bra med sjukdomarna och att alla mår bra igen. Det är viktigt att se över sina försäkringar så att man är ordentligt försäkrad under semestern. Hör gärna med våra resesäljare så berättar de mer om våra reseförsäkringar.

6 Responses to Försäkra dig rätt – tips från barnfamiljen i Thailand!
 1. Bra med reseförsäkring Svara

  Jag var med om liknande situation just nu, min far blev akut inlagd på sjukhus i Brasilien förra veckan. De uppsökte läkare och sjukhus, och jag kontaktade SOS international hemifrån och drog igång ärendet. Därifrån kopplades deras agent i Sydamerika in och tog upp kontakten med sjukhuset. Sjukhuset Hospital do Coracao var väldigt angelägna i början att få veta om far var försäkrad eller inte.
  Allt gick bra, han blev utskriven igår och på lördag flyger dom hem igen.

  • hallin Svara

   Bra med reseförsäkring:
   Vad skönt att höra att det gick bra för din far. Det är verkligen viktigt att se över sin reseförsäkring innan man åker iväg. Sjukhusen brukar, precis som du skriver, vara oerhört noga med att veta att de får betalt.

 2. Vicki P Svara

  Det låter ju bra, men det är inte alltid det är så smidigt. Råkade ut för en olycka i ett EU-land (!) och trodde ju att man skulle ha nytta av EU-kortet som man får av försäkringskassan – men det ville de inte ens kännas vid att de fanns ett sånt. SOS i Danmark tar bara sig ann svåra fall, att ha blivit påkörd var tydligen inte så allvarigt i deras ögon. Sen blev det problem för att ambulansen kört mig till ett privat sjukhus, så täcks det inte av reseförsäkringen. Men vem kan ligga på båren och övertala ambulansföraren att köra mig till ett statligt sjukhus (om jag ens hade vetat att det skulle bli ett problem), när man knappt kan röra sig? De kör en ju dit det är närmast. Så mitt tips är: rör dig inte i trafiken när du är utomlands och bli helst inte sjuk! 🙂

  • hallin Svara

   Vicki P:
   Det var tråkigt att höra om din upplevelse. Jag hoppas att allt gick bra och att du mår bra nu!? EU-kortet gäller bara på statliga sjukhus inom EU. Det är viktigt att tänka på när man reser till mindre ställen där det kanske bara finns privata sjukhus. Därför ska man alltid se över sina försäkringar innan man reser och se om man behöver komplettera med en reseförsäkring.

 3. Camilla Svara

  Vet inte om det gäller alla försäkringar, men ett litet tips vill jag ge som hade hjälpt oss.
  Vår dotter blev magsjuk i Indien och vi trodde att det skulle gå över och väntade med sjukhusbesök. Vi åkte dit först på fjärde dagen, men bad läkaren att skriva ner sjukdomsförloppet på ett intyg. Det visade sig sen att försäkringsbolagen bara ersätter fr o m det datum som läkarbesöket skett….så vi skulle nog åkt in redan första dagen.

  • hallin Svara

   Camilla:
   Tack för ett mycket bra tips! Det tänker man kanske inte alltid på då man tror att man ska bli bra. Så sjukhusbesök direkt om man känner sig dålig!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.