Tallinn – kulturhuvudstad 2011

För två år sedan besökte jag Tallinn. Eftersom det ligger österut så är det inte ett ”traditionellt” resmål för oss västsvenskar att resa till men jag hade hört så mycket om den där lilla söta och mysiga staden så jag var bara tvungen att resa dit. Mina förväntningar infriades, en idyllisk stad med många sevärdheter och en bra prisnivå mötte oss.

Det allra bästa är att man enkelt promenerar runt hela stan bland gränder, torg, bakgårdar och slott.  Det är just de små gränderna och bakgårdarna som fastnat i mitt minne. Här finns små konditorier, enklare restauranger och  butiker med konsthantverk.

Flera av gatorna kantas av stånd där de säljer estniskt hantverk. Framförallt väldigt mycket stickat!

På det stora torget, som är hjärtat i Gamla Stan, händer det saker hela tiden. En av dagarna förändrades hela torget till en stor scen och vi hamnade mitt i en uppvisning av danser och uppträdanden. På torget  hittar du även restauranger med historisk inrikting och stånd där det säljs brända mandlar och annat som doftar härligt! Det är inte konstigt att Gamla Stan finns med på Unescos världsarvslista!


Det är roligt att Tallinn blir Europas kulturhuvudsatd 2011. Är det någonstans man satsar på kultur så är det här. Varje dag under hela året så kommer det att hända saker i Tallinn. Hamnområdet ligger egentligen inte långt från staden men man har varit missnöjd med att det inte är ihopbyggt så stora resurser satsas nu på att förändra detta.

Har du inte varit i Tallin tidigare så kanske det är dags att besöka denna stad i år. Passa på att boka in dig på ett spa-hotell och ta del av den härliga spa-kulturen som erbjuds! Här kan du läsa mer.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.