Recension – Katedralen vid havet

Igår läste jag ut Katedralen vid havet. Jag vaknade tidigt, resten av familjen sov och jag kunde i lugn och ro läsa ut de sista 200 sidorna. Den var bättre än jag trodde, kan bli lite avskräckt av alltför tjocka böcker men det här var 665 sidor där inte en enda var tråkig. Tvärtom, det var full fart genom hela berättelsen. Förutom att det var dramatik, kärlek, sorger och passion så var det en riktig historielektion. Intressant att få veta mer om Barcelonas ofta grymma historia. Det jag mest längtar efter när jag kommer till Barcelona är att få se folkets kyrka, Santa Maria del Mar, som går som en röd tråd genom hela boken.

Jag har vikt flera hörnen i boken på platser som jag måste besöka och beskrivningar av kyrkan som jag vill se i verkligheten. Boken hade lätt kunnat vara ännu fler sidor utan att den hade blivit tråkig.

Jag rekommenderar boken varmt och ger den betyg: H H H H H

2 Responses to Recension – Katedralen vid havet
  1. [...] vi hade Barcelona som månadens stad så läste jag boken, Katedralen vid havet. Ni minns kanske att jag... blogg.resia.se/2011/05/20/barcelona-och-tossa-de-mar
  2. Nader noori Svara

    Själv blev klart med den precis idag. Håller med dig fullständig …. judt love it

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.