Bo på Riad i Marrakech

Jag har tidigare skrivit om Marrakech och hur det nu har blivit betydligt enklare att resa dit tack vare Norwegians flyg från Arlanda.

Det jag längtar efter allra mest att se i Marrakech är dels det kända torget, Djema el-Fna men också den enorma marknaden som sprider ut sig på en yta av 16 000 kvm. Att se ormtjusare, skoputsare, akrobater, människor, djur i en härlig blandning samt allt som erbjuds i souken måste vara en härlig kontrast mot vårt välordnade land. Jag kan nästan blunda och se det framför mig och hur allt blandas med starka och  kryddiga dofter. Vår säljare Terese Hall (f.d. anställd)  i Karlstad har varit där och hon tipsar om att ta en drink uppe på Renaissance Hotel där du kan få en överblick på hela området.


Hotell finns förstås flera att välja på men det Terese tipsar om är att bo på en Riad. Det är ungefär som en bed & breakfast men med en lokal känsla. Varje hus har cirka 6-10 rum och priset är cirka 1 000-1 500:-/natt för ett dubbelrum. Det är totalt lung och ro och man får känslan av att bo i et traditionellt marockanskt hus utan att tumma på servicen. Terese tipsar om två bra alternativ, Riad dar One  (de har ingen hemsida men finns med på Facebook) samt Riad Kniza.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Bo på Riad i Marrakech
 1. Proppen Svara

  Min mamma och pappa var i Marrakesh för några år sedan och jag vet inte om man ska berätta allt de såg på den här stora marknaden, det kan besökaren själv få uppleva. Men går man och funderar på om tandraden är perfekt, eller om man skulle få akut tandvärk så är det inga problem att dra ut en eller fler tänder för det finns visst alla möjliga löstandsgommar att välja på…
  De var även och besökte Yves Saint Laurens villa som ligger i närheten av staden. Där finns tydligen världens största privata samling av kakutsar. Men får gå runt i trädgården och titta på kaktusarna men tyvärr får man inte komma in i huset.
  Deras summerade känslan efter resan var i alla fall att det var som att vara en del i en spännande och exotisk saga – låter onekligen lockande att resa dit!

  • hallin Svara

   Proppen:
   Men vad härligt det låter. Just det där du nämner om känslan att som att vara en del av en saga har jag hört och skulle gärna uppleva på plats!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.