Tulpanens dag

Idag firar vi tulpanens dag. Det var Blomsterfrämjandet som införde dagen för 21 år sedan. Alldeles säkert för att få oss att köpa blommor även efter julens försäljning. Men visst är det härligt när alla julsakerna är borta att få fylla vaser av vackra krispiga tulpaner. Sä här ser det ut hos mig idag!

I Holland som är tulpanens land kan du njuta av blomsterparken Keukenhof. Ingen annanstans hittar du så många blommor tillsammans. Det är en total upplevelse för både ögon och näsa så det är inte konstigt att Keukenhof är den mest fotograferade platsen i världen. Här vandrar du i timtal mellan det vackraste som våren har att erbjuda och njuter av det smakfulla sättet som blommorna är planterade på. Kanske kan du få inspiration till egna idéer för din trädgård.

Varje år  arrangeras också en blomsterparad som går genom blomsterlöksområdet Noordwijk till Haarlem. Under eftermiddagen ankommer den till ”Keukenhof Corso Boulevard”. Paraden, som även kallas “Vårens ansikte”, består av tjugotalet kortegevagnar och mer än trettio exklusiva och fantasifulla fordon, rikt smyckade med blommor. En festlig kampanjkaravan leder paraden, som följs av diverse musikkårer. Läs mer här.

Hur är det med dig? Påverkas du av dagarna som handeln ofta instiftar? Jag gör nog det utan att tänka på det!

One Response to Tulpanens dag
  1. [...] Vill man uppleva alla vårlökar men tulpaner i synnerhet så ska man aboslut ta en tur till Keukenhof. ... blogg.resia.se/2011/04/27/tulpaner-i-amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.