Barcelona – Restauranger

I Barcelona så äter man middag betydligt senare än vad vi är vana vid. Bli inte förvånad om det är fullsatt på restaurangerna vid 22-tiden på kvällen. Våra reseexperter har några restauranger och områden att rekommendera.

Maria Wahlström på vår resebyrå i Jönköping föredrar restaurangerna i gamla stan eller att vandra ner mot hamnen. Även på Gran Via finns många bra restauranger. En populär tapasrestaurang är Ciudad Condal på Rambla de Catalunya. Väldigt god mat, trevlig personal och bra priser. En tapasmiddag för 4 inkl. vin kan kosta runt 200:-/pers.

Patagonia på Gran Via är en annan restaurang Maria vill höja lite extra. Det är en argentinsk beef- and winerestaurang. Det är ett något dyrare alternativ men köttet är underbart och vinlistan gedingen! Absolut något för finsmakaren!

Jenny Bucht på vår resebyrå i Umeå har också bra restauranger att rekommendera. För öl och tapas ska du välja restaurang Sagardi på Argenteria 62 . I fiskebyn Barceloneta, i slutet av El Bort, ligger bra fisk- och skaldjursrestauranger och Jenny rekommenderar La Paradeta. Saluhallen La Boqueria är ett annat förslag på matställe.

Till sist så föreslår Peter, en kollega till mig på marknadsavdelningen, en restaurang som heter La Crema Canela. Den är både mysig, prisvärd och har en härlig och högljudd atmosfär på ett positiv sätt. Du hittar den vid torget Plaza Reial vid en pararellgata till Ramblan.

Jag är säker på att du har en mängd restauranger du vill tipsa om! Dela gärna med dig och lämna en kommentar så blir det ytterligare ett inlägg om bra restauranger i Barcelona!

7 Responses to Barcelona – Restauranger
 1. Arne Svara

  Jag håller med Peter om att La Crema Canela är en grymt trevlig restaurang, kan verkligen rekomenderas! 🙂

  • hallin Svara

   Arne:
   Vad härligt! Den måste jag definitivt prova när jag åker till Barcelona!

  • rikard Svara

   Åt där i helgen och måste säga att det var en stor besvikelse, rekommendationer oaktat. Maten var direkt dålig, liksom servicen. Åt Ibericolasagne, vilken bestod av tunna kotlettliknande köttskivor varvat med mjukare ingredisneser vilket gjorde den omöjlig att äta. Torrt tråkigt intetsägande. Gå inte dit.

   • Hallin Svara

    Rikard: Det var tråkigt att höra. Vi var där två gånger faktiskt när jag var där sist och vi var supernöjda. Underbart god mat och bra priser. Sen är ju läget helt perfekt. Kanske att du hade otur med din mat för jag har hört många, många som har varit där och vart supernöjda!

 2. Anna Lundin Svara

  Ciudad Condal är ett måste om man vill äta tapas! Vackra, fina smakfulla konstverk som inte är dyra!! Våga be huset plocka ihop ”Husets specialitet, du blir inte lurad som man blir på Ramblas.

  • hallin Svara

   Anna Lundin:
   Vad kul att du också har varit där. Jag ska absolut be om ”Husets specialitet” när jag kommer dit!

 3. [...] kvällen har vi bokat bord på Crema Canela som vi tipsade om här i bloggen när vi hade Barcelona som ... blogg.resia.se/2011/05/11/barcelona-2

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.