Tips från Thailandsresan med barn

Ami (f.d. anställd) som befinner sig i Thailand har en hel del tips som hon lärt sig under sin resa till Thailand med sina barn, Joel som är 4 år och Leia som är 5 månader. Här delar hon med sig!

– Jag vet inte vad Luftfartsverket har för normer när det gäller storleken på barnvagnar? Vi fick ta med vår vagn, som var en ”helt vanlig” Brio, till gaten vilket är toppen men när vi skulle lämna vagnen vid flygplanet så var plastpåsen som vi hade köpt på Landvetter för liten. Nu var vagnen hel när den kom fram men ganska smutsig. Ett bra tips är alltså att hitta en påse redan hemma som passar för vagnen. Inte kul att komma fram och vagnen är trasig, det kan förstöra hela semestern.

– Kan tyckas självklart men bara för att jag redan sett flera sönderbrända barn – solskyddskläder till barnen. Speciellt ljusa barn bränner sönder sig på nolltid oavsett solkyddsfaktor på solkräm. Solhatt är också ett måste, keps duger inte öronen blir röda som stoppljus om de inte skyddas.

– Ta med blöjor hemifrån, det finns säkert att köpa – någonstans… men i lilla NaiYang så består den lilla SuperMarketen mestadels av en oändlig radda spritsorter, chips och godis. Inte en barnartikel så långt ögat når!

– Myggnät till vagnen och myggmedel, det finns en del myggor härnere, MYGGA som köps på Apoteket hemma håller dem borta och luktar inte så illa. Man får inte ta det på bebishud men man kan rolla det på bebiskläderna.

Vi tackar för de fina tipsen!

Leia 5 månader njuter av den sköna semestern!

5 Responses to Tips från Thailandsresan med barn
 1. Emsan Svara

  Hälsa Ami från mig att hon kommer garanterat hitta blöjor när de kommer till Khao Lak! Mamy Poko, som nästan är bättre än våra svenska blöjor, finns att köpa på alla 7-11 och Minimart. Dock är det samma priser som i Sverige på blöjor så vi brukar faktiskt fylla alla tomrum i resväskorna med blöjor när vi åker ner, på hemvägen lägger vi shoppingfynden där…

  I Thailand finns även ett myggmedel som är speciellt för småbarn, det är en genomskinlig grön flaska ”Baby Mosqito Oil” från Johnson & Johnson. Har för mig att den är baserad på citronella och därför är okej att använda på barn under tre år. Finns bredvid blöjorna 🙂

  Jag håller definitivt med Ami att ta med solskyddskläder och solhatt hemifrån. Det finns inget utbud alls i turistorterna. På vinterhalvåret är Polarn o. Pyret det säkraste kortet om man behöver uppdatera garderoben, de har ett lager bakom disk året runt.

  • hallin Svara

   Emsan:
   TACK! Härligt med ännu mera tips av så vana Thailandsresenärer som ni är nu!!

 2. sophia anderberg Svara

  Hej! 🙂 Jag älskar verkligen den här bloggen,d en är kanon! Jag skulle faktikst vilja ha den som en application att ladda ner till iphone om det skulle vara möjligt att få fram ! 🙂

  Trevlig helg !

  Hälsningar Sophia

  • hallin Svara

   Sophia:
   Vad kul! Men det måste vi genast kolla. Återkommer!

 3. Maja Svara

  Vilken härlig bild. Det ser ut som ett paradis.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.