Barcelona – kombinera med sol och bad

En sak som är säker, sedan jag började att skriva den här bloggen har jag blivit extremt ressugen. Resa till Barcelona är inbokad! Vi har valt att stanna de första nätterna i Barcelona stad för avsluta med hyrbil och resa runt till närliggande orter. Här nedan tipsar några av våra säljare om stränderna inne i Barcelona samt på bra orter att kombinera sin resa med. Vi får se vilka det blir, eller om vi hinner med några stycken, vi bokar på plats!

Barcelona har en lång kuststräcka, 4.5 km, som till största delen utgörs av stränder. Den äldsta stranden som också ligger närmast centrum på promenadavstånd heter San Sebastian. Lite längre söderut ligger den största stranden, Barceloneta. Med sin storlek men ändå närhet till centrum och smidiga kommunkationer med tunnelbana är detta den mest populära stranden i Barcelona.

Maria Wahlström (f.d. anställd), som arbetar på vår resebyrå i Jönköping tipsar; Costa Bravakusten ligger inom räckhåll (två timmar bort) norr om Barcelona. De små badorterna ligger som ett pärlband längst med kusten. Här nedan kommer tre tips:

• Platja de Aro är Marias personliga favorit; en mysig och lite mindre badort med fina stränder och trevliga restauranger.
• Lloret de Mar är turistorten för den partysugna med ett pulserande nattliv.
• Tossa de Mar är badpärlan med pittoreska smågator och liten mysig strand, se bilden.

Har du några bra tips på badorter runt Barcelona, så tipsa mig gärna här och skriv en kommentar.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

6 Responses to Barcelona – kombinera med sol och bad
 1. maja Svara

  Sitges en ort som ligger ca 20 min från Barcelona med tåg. Vacker by med värsta bästa stranden. Bred och lång finkornig strand.

  • hallin Svara

   maja:
   Tack för tips! Vad härligt med alla närliggande orter som gör resan till Barcelona till en ännu större upplevelse!

 2. Jens Svara

  Sitges, som jag också tycker om, ligger söder om Barcelona. Tar du istället lokaltåget norrut så går det mer eller mindre på stranden, och underbara orter radar upp sig. Bara att hoppa av tåget där det ser fint ut. Blanes är en personlig favorit, fast där är det förstås en bit från stationen till stränderna.

  • hallin Svara

   Jens.
   Vilka underbara tips. Jag har bokat resa till Barcelona. Vi börjar med några nätter i Barcelona för att sedan åka vidare. Tåget låter härligt! Senare idag kommer ett inlägg upp med tips som har kommit in i kommentarena. Har du fler så hör gärna av dig!

 3. Ciao Svara

  Tackar för alla bra tips, ska tillbringa två veckor på Costa Brava kusten i sommar, en vecka är bokad och klar i Lloret de mar, återstår en veckas bokning. Är det ngn som har ett bra tips på ngn annan mysig ort med fin badstrand och framförallt ett bra hotell, vi är inne på all inclusive?

  • Hallin Svara

   Ciao:
   Vad härligt det låter. Jag ska själv resa till området i maj och ser fram emot det mycket. Vi har tittat på en mysig ort som heter Tossa de Mar. Har hittat två hotell som har all inclusive, Tossa Center, pool, 200 meter till stranden och 250 meter till centrum, hotellet är av mellanklass men ser mysigt ut! Tossa Beach hotell ligger intill och har också all inclusive, detta hotelelt är 4-stjärnigt. Kanske kan vara något att växla med Llooret de mar? Trevlig resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.