Rapport från Thailandsresan med barn

Det är härligt när kollegor som är ute och reser hör av sig. Den här gången är det Ami (f.d. anställd) som nu är mammaledig, som har hört av sig med en rapport från Thailand. Hon berättar bland annat mer om hur det är att flyga så långt med ett barn som är 4 år samt en liten bebis som bara är 5 månader. Flera bra tips för er som ska iväg på en liknande resa.

Thailandsrapport från småbarnsfamiljen
Vi reste från Göteborg till Phuket med Fritidsresors och hade valt en uppgradering till Blue Comfortklassen som vi kan varmt rekommendera. Förrutom benutrymme som är bättre än de flesta reguljärflygs så ingår då även mat och gratis underhållningssystem – värt varje knrona!

Fritidsresors 767-300 är utrustad med ett nytt underhållningssystem med massor med filmer och spel, tyvärr inga med svenskt tal så vi  kunde inte underhålla vår uttråkade Joel, 4år. Vi hade laddat med en bärbar DVD spelare som gick varm några timmar och när batteriet väl tagit slut och böckerna var lästa både en och två gånger så somnade han av ren tristess. Lilla Leia, 5 månader sov till vår förvåning nästan hela resan (kan det varit det monotona surrandet från flygplansmotorn?) och var i övrigt glad som en lärka. Man kan vanligtvis förboka en baby cot, en liten vagga ombord men tyvärr fanns inte detta på just Göteborgsflighten. Maten ombord var över förväntan, det smakade riktigt bra. Barnen har egen meny med spagetti och köttbullar, som fick godkänt av Joel. Jag ammade Leia ombord men jag såg flera äldre barn som fick hjälp med nappflaskor och barnmatsburkar av personalen. Strax innan vi landande fick vi även ett lättare frukost.

Tidigt på morgonen så landade vi i Phuket. Vi hade packat shorts och kjol i handbagage och bytt om ombord så vi slapp smälta i hettan som slog emot oss när vi gick ned för flygtrappan – 27C kl 7.00 på morgonen – tjohooo! Smidig transport med minibuss till hotellet tog endast 10 min. Som ofta när man kommer med en morgonflight så är inte rummet klart så packa gärna badkläderna längst upp i resväskan så man slipper slita ut allt i resväskan mitt i lobbyn. Hotellet, Indigo Pearl i Fritidsresors Blue Selection och är verkligen ett hotell för den kräsne resenären, den motsvarar verkligen sina 5 stjärnor och lite till.

Hotellrummet är rymligt men med en extrasäng och en spjälsäng så blev det lite trängre men det var helt ok. King size sängen är den skönaste jag någonsin sovit i och med massor med fluffiga kuddar. Vi inledde med att första natten sova till 10.45 (det har aldrig hänt under 4 år) och fick rusa till frukosten som stängde 11.00. Här finns allt som man kan tänka sig, färska frukter i alla former, pannkakor, sötsaker, färskpressade juicer och kockarna står redo att laga till allt du kan önska dig.

Hotellområdet är enormt stort och vackert med 7 restauranger och barer varav en på stranden. Här finns även spa, dykcenter, kid’s club, fitness center, tennisbanor och 4 pooler där den största och finaste är barntillåten, övriga pooler är för vuxna och barn över 16.

Återkommer i veckan med fortsatt rapport från oss och lite tips!

TACK Ami för den rapporten. Bra med all information för er som reser med små barn! Det ska bli kul att höra mer!

4 Responses to Rapport från Thailandsresan med barn
 1. magnus.bexell Svara

  Hej där

  Låter härligt, själv åker vi till thailand och luffar med våra ungar om en månad och skall bl besöka koh ngai och koh mook som är ett par underbara paradisöar strax söder om koh lanta…..
  Ha det
  mvh
  Magnus Bexell

  • hallin Svara

   Magnus Bexell:
   Vad underbart det låter. Jag har ”bara” luffat i Grekland men drömmer om att göra detsamma i Thailand. Hoppas ni får en härlig semester!
   Du får återkomma med en rapport : )

 2. linda wilio Svara

  Låter underbart! Ha en toppen semester familjen Kivi!!! pöss från oss här hemma

 3. Yvonne Fridolfsson Svara

  Familjen Kivi. Låter fantastiskt härligt, och jag är glad att ni har det bra.
  Njut av ”Dagarna på Dagarna”….
  En Bamsekram från Yvonne Fritidsresor

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.