Har ni sett vår reklamfim?

Just nu kan du se vår reklamfilm på TV4. Det är vår ”frontfigur” Teresia som åker runt och ”håller koll på hela världen”. Teresia är en symbol för våra 400 resesäljare som ständigt är ute och reser. På sina resor kollar de på hotell, de bästa stränderna, restauranger, åker på massor av utflykter och inte minst känner av atmosfären på de olika resmålen. Allt för att ta reda på så mycket som möjligt som de vill dela med sig av. Här i bloggen ”fångar jag upp” och berättar om resmålen de besökt men samtliga våra säljare sitter på oerhört mycket kunskap som de gärna berättar mer om.

I reklamfilmen besöker Teresia en del olika resmål. Hon kollar temperaturen i en pool i Sydafrika och hon kollar att taxibilarna är OK i New York. Här är några saker Teresia delar med sig av från New York och Sydafrika. Teresia mäter också en orm på marknaden i Marrakesh. Om detta återkommer jag då jag har en kollega som har varit där och vill berätta ännu mer!

New York – visste du?
I New York finns det över 12.000 taxibilar – ”yellow cabs”. 

New York började kallas för ”the Big Apple” i början av 1930-talet i en av de större amerikanska dagstidningarna. Det var sportskribenten John Fitzgerald som hade hört några stallarbetare på olika hästkapplöpningsbanor runt om New York, tala om ”the Big Apple”. Dom betraktade staden som det största äpplet på framgångens träd.

Central Park öppnades 1876 och den tog 15 år att färdigställas. Parken har funnits med i över 200 filmer och har haft besök av flera av världens största artister såsom Bruce Springsteen, Paul Simon, Elton John och Dave Matthews. Till och med påven Johannes Paulus II har hållit mässa här år 1995.

Sydafrika – visste du?
Godahoppsudden rundades första gången av den portugisiske sjöfararen Bartolomeu Dias år 1488. Dias gav udden namnet ”Stormarnas udde”, men döptes senare om till Godahoppsudden av den portugisiske kung João II.

Sydafrikas traditioner som vinland började redan på 1600-talet. Pinotagedruvan är den främsta druvan i Sydafrika och benämns av kännare som Sydafrikas trumfkort. Druvan korsades fram 1925 i Stellenbosch av de franska druvsorterna Pinot noir och Cinsaut. Namnet Pinotage beror på att de i Sydafrika länge kallade Cinsaut för Hermitage. Bra pinotageviner är ofta rejält fruktiga och sträva med lite brända, rökiga aromer och ett kryddigt inslag medan de enklare vinerna ofta är friska och bäriga.2010.

Även Wikipedia och Systembolaget har hjälpt oss med informationen!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

4 Responses to Har ni sett vår reklamfim?
 1. Lena Sandström Svara

  Hej!
  Jag har faktiskt sett eran reklamfilm massor av gånger de senaste 2 veckorna. Fast jag har bara sett just att hon dyker upp ur en pool och rullar ut under en taxibil.

  Finns det nånstans där man kan titta på era reklamfilmer? Det vore skoj att se dem allihopa.
  Mvh Lena

  • hallin Svara

   Lena:
   Vad kul! Joda, vår reklamfilm kan man se i sin helhet på resia.se, den ligger på startsidan!

 2. Johnny J. Svara

  Den ligger tydligen inte på startsidan längre. Är den flyttat eller helt plockat bort?

  Finns den på Youtube?

  • hallin Svara

   Johhny.J:
   Vår sida har tyvärr legat nere till och från det senaste dygnet. Vi har därför tagit bort en del saker som kan ”störa”. Den kommer alldeles snart att ligga uppe på startsidan igen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.