Barcelona – Shopping

Förr när jag åkte till Spanien så rusade man alltid till närmsta Zara för att spana in och shoppa alla snygga kläder till bra priser. Detta är ju inte riktigt lika kul längre då vi har Zara här hemma i Sverige.

I Barcelona finns det gott om shoppingmöjligheter. Vi har hört med några av våra säljare som har varit där. Det går självklart bra att kontakta samtliga för att få mer information.

Den allra största shoppinggatan i Barcelona är La Rambla, den är är lång och väldigt intensiv men här har alla stora kedjor butiker. Jenny Bucht (f.d. anställd) som jobbar på vår resebyrå i Umeå föreslår följande;
• Barrí Gotico, de gotiska kvarteren är Barcelonas ”gamla stan”. Här kan du fynda rejält och mellan La Rambla och Laietana finns ett flertal boutiquer, streetwearbutiker och bra shoppingstråk.
• Avenida Diagonal och Passeig de Gracia är två gator som har de senaste möblerna, kläderna och andra bra saker.
• Andra stora shoppingmalls är El Cortes Inglés och Diagonal Mar.

Jenny säger att skinnskor är prisvärda att köpa i Barcelona så håll utkik efter dem. Bra att veta är att de spanska kedjorna Zara och Mango är billigare här än i Sverige (min anm: jaha, där ser man, då kanske man ska gå dit iallafall : )

Maria Walhström (f.d. anställd) på vår butik i Jönköping som varit mycket i Barcelona tycker att man ska skippa turistfällan La Rambla, som bara erbjuder turistshopping. Själv föredrar hon shoppinggatan Gran Via!

Maria Jacobsson (f.d. anställd) på Resia i Upplands Väsby tipsar om den antika marknaden som ligger på torget Plaza Real och som har öppet lördagar och söndagar. Hon tycker definitivt att det är värt ett besök, även om man inte tänkt att handla, då atmosfären och stämningen är otroligt mysig. Hon tipsar också om att besöka saluhallen, La Boqueria.


Jag är säker på att du har mängder av bra shoppingtips, så dela gärna med dig och skriv en kommentar!

4 Responses to Barcelona – Shopping
 1. Jens Svara

  Stadsdelen Gracia är också charmig med många lite udda butiker med hantverk och annat liknande, typ Haga i Göteborg, SOFO i Stockholm eller Möllevången i Malmö. Rekommenderas.

  Skall inte förväxlas med avenyn Passeig de Gracia (felstavad i din text) som väl troligen är den gamla vägen dit. Också en fin shoppinggata men mycket flottare.

  • hallin Svara

   Jens:
   Det lät ju supermysigt! Ligger de i de gotiska kvarteren? Tack för det, ska genast ändra : )

 2. Jens Svara

  Nej, det är en egen stadsdel, mycket längre upp i staden. Du tar Metron dit, minns inte stationens namn nu. Sök på ”Gracia, Barcelona” i Google Maps så finner du den.

  Dessutom ett helt annat måste i Barcelona, som inte har med shopping att göra. Den urgamla spårvagnen upp på berget längs Avinguda de Tibidabo. Förekommer i Vindens skugga, delar av handlingen i boken utspelar sig i en villa på den gatan (vill minnas att det var nr 32).

  • hallin Svara

   Tack, Jens. Vad mycket du kan om Barcelona! Ge mig gärna mer!
   Jag lyfter tipsen som ett inlägg!! Och Vindens Skugga måste jag nog läsa igen känner jag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.