Recension – De röda råttorna

Kom på att jag inte recenserat den förra boken jag läste, De röda råttorna av Qiu Xialong. Tanken var att jag skulle läsa en bok som utspelar sig i en stad som jag inte har varit i och en typ av bok som jag kanske inte skulle valt i vanliga fall.

Boken, som är en deckare, var inte särskilt spännande. Den handlade om ett korruptionsfall, något som är väldigt vanligt i Kina. Det blev aldrig något större djup i historien och den kändes lite simpel och lite för ”enkel” för att besegra korruptionen. Det var svårt med alla namn som man inte är van att höra. Fick bläddra tillbaka flera gånger för att påminna mig vem det gällde. Trots det så var det väldigt kul att läsa boken, flera olika områden beskrevs. Det jag uppskattade mest var alla beskrivningar av maten som åts. Sockerdoppade hagtorsnbär på pinne att köpa från gatan t ex. Andra saker lät mindre gott, några slags bullar i buljong/vätska som bestod av äggstockar och matsmältningskörtlar från krabba! Jag uppskattade också alla dikter i boken. Författaren har även givit ut diktböcker och han låter poliskommisarie Chen Cao också vara diktförfattare. En extra detalj som var kul.

Jag ger boken betyg: H H H

Betygsätt inlägget:
Recension – De röda råttorna
Kategori: Boktips
Taggar:

2 Responses to Recension – De röda råttorna
  1. Steffe Svara

    Jag hittade ett exemplar av den här romanen hos min frisör idag. Han berättade att författaren bodde en trappa upp från salongen i Västerhaninge. Kanske läge att låna boken nu.

    • Hallin Svara

      Steffe: Men vad kul! Hade ingen aning om att han bodde i Sverige. Ja, läs den. helt klart annorlunda men intressant!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.