Nyfiken på Jordanien

Jag har länge velat resa till Jordanien men det har aldrig blivit av. När jag föreslår det till folk som frågar om resetips så tycker jag att alla låter lika intresserade och är sugna på att resa dit. Kan tänka mig att det är en fantastisk blandning av kultur, sol och bad.

Janne Bodén som arbetar på vår affärsresebyrå i Göteborg var där i november med familjen. Jag passade på att ställa några frågor.

Hur reser man till Jordanien?
Vi flög charter med Apollo som tog fem timmar. Kort och bra flygresa. Man landar i Ackaba och det är bara 15 minuters transfer.

Hur är vädret?
När vi var där var det 25-30 grader hela tiden. Temperaturen är något lägre under december-februari men väldigt  behaglig.

Hur är stränderna?
Det är en lång sandstrand med mjuk och vit sand. Vattnet är klart och fint. Det ligger mittemot Eilat, som är Israels finaste badort. Man kan förresten åka bron över Jordanfloden. Det är en gräns på bron och resan över tar bara 20 minuter. Tänk på att gränsen stänger 20.00 varje dag och man måste ha passet med sig.

Gjorde ni några utfllykter?
Ja, absolut, man vill ju inte missa Petra. Vi köpte en utflykt och resan dit tar cirka 3.5 timme. Petra är fantastiskt att se, denna klippstad med stora gravar och som är inbyggd av stora klippor som bildade en ringmur mot staden och som man kan gå igenom i smala springor och som också är ingången till staden. Här finns också en amfiteater och flera grottor, bl a en hel del privata som folk har bott i. 1984 blev Petra ett världsarv och folk tvingades iväg från sina grottor.


Vi åkte också på utflykt till Döda Havet som också måste upplevas med sitt salta vatten där man viktlös flyter runt. På den utflykten gör man ett stopp vid Jordanfloden och Jesus dopplats. Detta blir ett stort pilgrimsmål i februari 2011 varför världens alla länder nu bygger kyrkor här.


Man kan också åka en 2-dagarstur till Israel. Vi gjorde dock inte deta då vi hade våra små barn med oss. 

Köpte ni med er något hem?
Vi köpte med oss ansiktsmasker och andra kroppsprodukter som är gjorda av havsmineraler och salter. I övrigt kunde man köpa mycket konsthantverk i mässing.

Hur var maten?
Jag vill verkligen rekommendera att äta den lokala maten med mycket lamm, kyckling och röror. Vi provade att äta oxfilé men det smakade inte lika bra och var förhållandevis dyrt.

Om du sammanfattar, vad var bäst med resan?
Då måste jag säga att det är den fantastiska kombinationen av alla fantastiska utflykter, fina bad, solsäkert och att flygavståndet är så kort.

Tack för den härliga informationen. Jag skulle gärna resa dit! Hur är det med dig? HAr du varit i Jordanien och vill berätta något mer?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

5 Responses to Nyfiken på Jordanien
 1. [...] Jordanien är minst sagt ett spännande resmål. Förra året reste Janne Bodén som arbetar på Resia A... blogg.resia.se/2011/10/06/varldens-sju-nya-underverk-klippstaden-petra
 2. Jan Lahti Svara

  Jordanien verkar vara ett underbart resmål =)

  • Hallin Svara

   Jan Lahti: Verkligen. Så mycket att se men också kunna koppla av med sol och bad!

 3. ml everstedt Svara

  va bra info,jag åker dit för andra gången nu snart,o tänker ta mej över till israel,kan man göra de över dagen??
  ml

  • Hallin Svara

   ml everstedt: Jada, visst kan man åka till Israel från Jordanien. Charterleverantörerna brukar ju ha utflykter då det är enkelt att följa med.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.