Barcelona – Hotell

Att välja hotell när man aldrig varit i en stad tidigare kan vara lite knepigt. När det gäller Barcelona så har jag ofta fått höra att man inte ska välja att bo mitt La Rambla då det ofta är väldigt mycket ljud. Hotellet ska gärna ligga nära, men inte rätt på.

Vår säljare Maria Jacobsson (f.d. anställd) i Upplands Väsby har varit i Barcelona och tipsar här om två hotell. Den ena i budgetklass och det andra med högre klass.

Budget: Hotell Rialto
Hotellet har perfekt läge, 200 meter till La Rambla och de gotiska kvarteren runt hörnet. Rummen är enkelt inredda men de serverar en fantastisk frukostbuffé. Priset är från 825:-/natt

Högre klass: Hotell Catalonia Berna
4-stjärnigt och förstklassigt hotell med mycket bra läge nära Plaza de Catalunya, La Rambla och dom Gotisca kvarteren. Frukost ingår i priset som är från 1.265:-/natt.

6 Responses to Barcelona – Hotell
 1. Marie Svara

  Vi är ju på jakt efter ett familjerum om det ens är möjligt. Dvs 2+2 i samma rum. Ingår frukost är det ett plus.

  • hallin Svara

   Marie:
   Det tror jag inte alls är omöjligt! Skulle du vilja att någon av våra ”Barcelona-experter” kontaktar dig?

   • Marie Svara

    Hej!

    Gör gärna det. Vet från förra gången i staden att det var svårt att hitta bra och prisvärda hotell. Till sist gjorde vi ett bra hotellval, men det hotellet har tydligen försvunnit.

 2. Cathrin Svara

  Hej!

  Jag måste bara tipsa om ett superhotell mitt i underbara gamla stan Barcelona – Bany’s Orientals. Perfekt läge mitt i gamla stan med gångavstånd till både Ramblan och strandpromenaden om man så önskar. Jag och två väninnor var där i våras och vi bodde då i en av deras suiter, stilren inredning och med en fantastisk vinbar runt knuten. http://www.hotelbanysorientals.com/
  Tips är att vara ute i god tid med bokningen, då det ofta är fullbokat!

  /Cathrin

  • hallin Svara

   Cathrin:
   TACK snälla för tips. Det ser väldigt fint ut! Jag ska skriva ett inlägg om att man bör kolla i kommentarerna för att få ännu mera tips!

 3. Erik Andersson Svara

  Varför inte hyra en lägenhet och hamna i område där lokalbefolkningen bor. Finns t.o.m. svensk att hyra av: http://www.hyrboende.se/

  /Erik

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.